В Україні досі нормальним чином не запрацювала накопичувальна пенсійна система. Що цікаво, в попередні роки можливостей для цього було більше, ніж зараз.

Про це в ефірі 24 каналу заявила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Раніше держава могла ввести накопичувальну пенсійну систему без необхідності шукати компенсаторів.

"У 2003 році Україна в законі прописала, що в країні повинна бути збалансована і солідарна трирівнева система, обов'язково накопичувальна, і цього за 16 років не зробили. Я вважаю, що це - втрачені можливості",- заявила Марина Лазебна.

Марина Лазебна, фото: Facebook
Марина Лазебна, фото: Facebook

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

За її словами, в ранні роки в Україні не було війни, а також були періоди економічного зростання.

Міністр зазначила, що зараз всі зрозуміли, що в Україні солідарна система не справляється. Адже вона залежить від демографії, яка в країні погана. А ось накопичувальна залежить від фінансових ризиків.

"Солідарна система залежна від демографії, вона в країні погана, а накопичувальна - залежна від фінансових ризиків, там теж треба працювати, щоб захищати накопичення людей. Тому збалансована система солідарного і накопичувального рівня може дати дуже хороший ефект",- вважає Лазебна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Автоматичне нарахування пенсії: українцям показали, як розрахують розмір виплат - навіть з дому виходити не потрібно

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українців змусять утримувати літніх батьків

Також «Знай.иа " писав, що Відкладати "на старість": як працюватиме пенсійна система в Україні