Всесвітньо відомий американський бізнесмен, генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск заявив, що перший політ на Марс для багатьох учасників обернеться загибеллю. Найголовніше - дехто з добровольців може померти ще по дорозі на таку далеку Червону планету.

Про це стало відомо завдяки фрагменту інтерв'ю Ілона Маска, яке опублікував у мережі Twitter користувач RealLifeStarman.

"Ви можете померти, це буде незручно, і, ймовірно, у вас не буде хорошої їжі", — заявив мільярдер, відповідаючи на питання щодо першої експедиції на Марс.

І трохи про психологічний захист - Ілон Маск розсміявся, кажучи про те, що деякі люди можуть загинути під час подорожі. Сподіваємося, що це не "злий геній" в голові у Ілона, а ефект інтерв'ю.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ілон Маск, фото: GettyImages
Ілон Маск, фото: GettyImages

Люди часто, дивлячись в камеру, підсвідомо видають протилежні емоції. Коли потрібно плакати - посміхаються, а коли весело - можуть раптово посумувати.

Маск зазначив, що в запрошенні до польоту на Червону планету має бути чесне попередження про те, що на учасників чекає найнебезпечніша подорож, з якої вони можуть не повернутися живими. За словами мільярдера, така експедиція підійде далеко "не для всіх" і в неї слід набирати лише добровольців.

C цим згодні і європейські фахівці. Раніше з невтішним прогнозом виступило Європейське космічне агентство. Згідно з даними дослідників, перша експедиція на Марс стане останньою для космонавтів. Головна трагедія полягає в тому, що майже річний політ до планети перші космонавти і, можливо, колоністи не переживуть.

Раніше повідомляли, харків'янин втратив дружину після пологів і написав Ілону Маску: "Дайте шанс...".

Як повідомляв Знай.uа, "Викуси, Маск": українці створили електрокар, що розганяється до 80 км на годину.

Знай.uа писав, стартап інженера родом зі Львова залучив мільйонні інвестиції в США: "Це збереже Землю".