Стало відомо, що голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко дала в борг майже 112 млн гривень своїй доньці Євгенії. Тепер політик не зможе похвалитися статусом доларової мультимільйонерки.

Як повідомляє "24 канал", про зміни в майновому стані нардеп повідомила ще 6 квітня в декларації. Вказується, що гроші позичені на придбання рухомого майна.

Отримані кошти Євгенія Тимошенко перевела на компанію "Валео", яка згодом вивела їх за кордон – на бельгійську компанію Eliovp BVBA. Вона є продавцем обладнання для майнінгу криптовалют.

Євгенія Тимошенко з чоловіком, фото з Facebook
Євгенія Тимошенко з чоловіком, фото з Facebook

Примітно, що "Валео", якій донька Юлії Тимошенко перегнала понад 100 млн гривень, належала Олені Волковій, яку в лютому 2021 року призначили виконуючою обов'язки заступника голови державного акціонерного товариства "Державна продовольчо-зернова корпорація України". Однак на сайті підприємства відсутня її біографія та навіть фото.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За інформацією видання, саме це підприємство Юлія Тимошенко хотіла забрати під свій контроль і торгувалася з владою. Так, замість голосування "Батьківщини" за бюджет-2021 ставленика Тимошенко призначили головою ДПЗКУ.

З листопада 2020 року виконуючим обов'язки керівника підприємства працює ексдепутат однієї з обласних рад від Тимошенко – Андрій Власенко. А "смотрящим" за підприємством називають чоловіка Євгенії Тимошенко.

Андрій Власенко, фото СлідствоІнфо
Андрій Власенко, фото СлідствоІнфо

"Те, що Тимошенко закуповує обладнання для майнінгу криптовалют через фірму, яка належить заступнику голови підприємства ДПЗКУ лише підтверджує ці підозри", - стверджує Сергій Лещенко.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко зібрала натовп бабусь у "червоній" карантинній зоні.

Як повідомляв портал Знай.uа, Юлія Тимошенко здивувала черговим образом.

Також портал Знай.uа писав про об'єднанні "Батьківщини" і "Слуги народу": стали відомі результати переговорів.