Стало відомо про те, що на сайті президента України з'явилася нова петиція, автор якої вимагає від влади створити Державну програму для вигулу собак.

Ініціатором цього питання став Заболотний Григорій Михайлович. Він пише, що зараз існують нормативні обмеження стосовно вигулу собак, згідно яких, на вулиці вони зобов'язані все бути на повідку, а деякі породи навіть в намордниках.

Петиція про вигул собак, фото: скріншот
Петиція про вигул собак, фото: скріншот

Вільно вигулювати своїх домашніх улюбленців, без будь-яких обмежень можна лише на спеціально облаштованих майданчиках однак, є одна проблема - таких місць практично не існує в Україні.

Власники собак змушені дотримуватися законопроектів, і разом з тим знущатися над своїм вихованцем, не даючи йому право вільно погуляти, побігати.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Саме тому автор петиції Григорій Заболотний вважає, що уряд зобов'язаний розробити спеціальну програму, після чого по всій країні будуть створені спеціальні місця для вигулу собак.

собака, фото Pxhere
собака, фото Pxhere

Петицію своїм голосом підтримало вже 12 осіб, з 25 тисяч необхідних Користувачем. Це всього за добу, і тепер, у ініціативи є три місяці на те, щоб зібрати всі підписи.

Тільки після цього президент України Володимир Зеленський її розгляне, і винесе своє рішення з цього питання.

Це питання вже кілька разів вирішувалися підняти, але, ніяк вирішити не можуть. Плюс до цього, в країні почастішали випадки, коли в парках розкидають отруту, і собаки труяться.

Нагадаємо, бездомні хвостики змушені боротися за свої життя в суворі морози: "Не проходь повз"

Як повідомляв "Знай.uа", суд у Києві виправдав нелюда-шкуродера Святогора, який отруїв тисячі собак: "Це його думка»

"Знай.uа" писав, зоозахисники б'ють на сполох: у притулку собаку без лап перетворили на живу приманку