Вже цього четверга, 29 квітня, православні українці відзначать важливий "Чистий" день, який передує Страсній п'ятниці. Наші читачі знають, що в ці квітневі дні країну буквально захопила прохолода.

Але у синоптиків є приємні новини, які допоможуть налаштуватися на позитивний настрій і робочий лад, адже належить ще так багато всього зробити - особливо вдома.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Народного синоптика Наталки Діденко в мережі Facebook.

"Дивимося разом цю карту ранкової температури повітря і починаємо мляво, а вже потім бадьоріше махати рукою цим невихованим 'мінусам'. Заморозки так засиділися, як надокучливий гість, коли господарі вже і посуд помили, і серветки демонстративно складають і синхронно позіхають - нічого не діє. Карта 1.

Карта Наталки Діденко, скріншот: Facebook
Карта Наталки Діденко, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Однак нарешті можна вже зловтішно спостерігати, як найближчої ночі заморозки залишаться тільки на грунті, хіба на північному сході України - і в повітрі. І все. Далі вони розчиняться в більш теплому повітрі, як цукор в чаї). Противникам цукру можна придумати інший образ). Отже, завтра, 29-го квітня, потепління в Україні набиратиме обертів. Карта 2.

Карта Наталки Діденко, скріншот: Facebook
Карта Наталки Діденко, скріншот: Facebook

Протягом дня температура повітря в більшості областей досягне + 13 + 18 градусів. Свіже завтра на Сумщині, на морських узбережжях і, звичайно, в Карпатах. У четвер буде в Україні багато сонця, лише в західних областях пройдуть періодичні дощі. Карта 3.

Карта Наталки Діденко, скріншот: Facebook
Карта Наталки Діденко, скріншот: Facebook

Вітер очікується південного напрямку або південно-східного, на Заході і Півночі завіватиме сильніше. У Києві чистий Четвер буде з вітряним сонечком, без опадів. Нічні заморозки поступово відступатимуть, хіба що ще десь зачепляться за грунт. День принесе комфортні + 14 градусів. Не зчуємося, як і до +20 дійдемо).

А поки готуємося чистити думки, тіло і домівки, міняти нову постіль, попротирати нарешті всі маленькі статуетки і фото в рамочках на полицях, помити квіти, скласти подалі пуховики і шапки. І головне, не сердитися ні на кого, ані на себе. Чистий Четвер завтра).", - пише Наталка Діденко.

Які ще є традиції на Чистий четвер?

Не виливайте брудну воду вдома

З Чистого четверга до Страсної п'ятниці не варто залишати невимитий посуд і замочену, але не випрану білизну. Також корисно принести в будинок свічку, яку Ви принесли з церковної Літургії - вона здатна очистити енергетику оселі, особливо її сила зростає в Чистий четвер.

Їжа

Що стосується їжі, то в Чистий четвер триває суворий піст, тому багато віруючих навіть не дозволяють собі послаблення посту, а дотримуються сухоїдіння без масла і гарячих страв. Також ті люди, які серйозно ставляться до посту і Страсного тижня, після вмивання вранці йдуть на ранкову літургію до церкви для сповіді і причастя, перед цим нічого не ївши.

Що можна їсти

І ще одним важливим повір'ям у четвер вважають приготування їжі до Великодніх свят. Саме після прибирання господаркам краще братися за випікання пасок, розмальовку яєць і приготування смачних святкових страв, які через пост в Святу неділю ще куштувати на смак не можна.

Раніше повідомляли, погода здивує українців на Великдень, синоптик приголомшила прогнозом: "23 градуси тепла".

Як повідомляв Знай.uа, потужний смерч спустився з неба, десятки переляканих людей схопилися за камери: "Ви це бачили?".

Знай.uа писав, Вальпургієва ніч 2021: головні прикмети і як пов'язана з православ'ям.