У мережі розповіли історію про українського військовослужбовця, який втратив ногу на передовій. Чоловік поділився тим, як не зламатися і не закритися в собі після такої травми.

Відбулася ця подія минулої осені. Роман обходив всі пости, як раптом, почув крики побратима. Виявилося, що той наступив на міну і йому відірвало ногу.

Донбас / фото: ООС
Донбас / фото: ООС

Чоловік швидко наклав джгут і хотів тікати за допомогою, під ногами пролунав ще один вибух. Це також була міна. Коли пил почав осідати, пройшло ще пару секунд, і військовий побачив, що теж позбувся ноги.

Першими думками Романа в голові були - як розповісти мамі, і як повернутися назад на фронт. До слова, через півроку після травми він знову був у строю, хоч, вже і без повноцінної ноги.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

На місці, де служить Роман, земля приховує в собі безліч вибухівок, а розмінувати всю територію окупанти не дають.

Цією ділянкою на Луганщині в 2014 році володіли російські бойовики, тому щедро засипали всі мінами. Навіть зараз вони продовжують регулярно Дистанційно мінувати територію.

Тому, військових ЗСУ регулярно навчають, як поводитися з мінами, що робити в таких випадках. Також, по периметру скрізь стоять спеціальні позначки, які попереджають, де краще не ходити.

Потерпілий Роман, після повернення на фронт, заряджає побратимів своїм оптимізмом. При цьому він зазначає, що на тих, хто заклав вибухівку, зла він не тримає.

"Щоб конкретно на якусь людину, яка там його поставила - я його не знаю, я його не бачив. Саме на Російську Федерацію - так"

фото: ООС
фото: ООС

Також, хлопець поділився, як йому вдалося впоратися з травмою в моральному плані:
"Це все залежить від голови. Якщо себе переконаєш, то все у тебе вийде, а якщо ні, то дуже важко буде. У мене якось швидко було" - підсумував хлопець.

Нагадаємо, у прифронтовій Авдіївці підняли український прапор: "Скоро на нашій землі запанує мир". Подія присвячена 7-й річниці з дня початку антитерористичної операції.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські прикордонники посилили прикриття узбережжя моря: "готові діяти рішуче". Прикордонники відпрацьовують злагодженість дій

Також "Знай.ua" писав, українські військові вдарили танками по ворогу: повна готовність до контрнаступу. Українські військовослужбовці показали неабиякий професіоналізм