З одного із найвідоміших американських аеропортів прийшли доволі тривожні новини, які, на щастя, отримали "щасливий кінець". Так, на території авіахабу ім. Джона Кеннеді в Нью-Йорку спіймали чоловіка, який віз з Гайани контрабандою 35 зябликів.

Найзагадковіше те, як чоловік віз "контрабанду". Кожну з живих співочих пташок він запакував окремо і засунув у спеціальну кишеню, пришиту до його верхнього одягу.

Про це стало відомо завдяки повідомленню авторитетного австралійського видання 7news.

Зяблики в Нью-Йорку, фото: CNN
Зяблики в Нью-Йорку, фото: CNN

Увагу митників він привернув, коли пташки почали попискувати. Контрабандиста затримали, а пізніше відпустили під заставу в 25 тисяч доларів. Його цінний і делікатний вантаж конфіскували. Сам він зізнався, що йому пообіцяли заплатити три тисячі доларів за ввезення птахів у США. Причому більшу частину грошей ще не встиг отримати, тільки 500 доларів, які йому дали перед вильотом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Виявилося, що він віз зябликів для продажу любителям спеціального конкурсу співочих птахів. За словами Кетрін МакКейб, спеціального агента Служби охорони рибальства і дикої природи США, розслідування показало, що ці види птахів часто беруть участь в "співочих конкурсах" в районах Бруклін і Квінс в Нью-Йорку.

Зяблики в Нью-Йорку, фото: CNN
Зяблики в Нью-Йорку, фото: CNN

"У таких змаганнях, які часто проводяться в громадських місцях, наприклад, в парках, беруть участь дві пташки. Вони співають, і суддя обирає ту, у якої краще голос", — зазначила МакКейб.

За її словами, конкурс співочих птахів доволі азартний захід: глядачі роблять ставки, а пташка-переможець стає доволі цінною і може бути продана за більш, ніж 10 тисяч доларів.

Пташок вилучили та передали на 30-денний карантин. Відомо також, що пізніше їх відправлять до міського зоопарку, на постійне місце проживання. Цікавий факт ще й в тому, що зяблики водяться і в США, проте види з Гайани, держави в Південній Америці, вважаються голоснішими і тому більше цінуються.

Раніше повідомляли, на Львівщині спіймали невловимого ніндзю, який обчистив десятки квартир: "Повис на балконі...".

Як повідомляв Знай.uа, львівські патрульні спіймали нахабного поляка, який повертався додому на краденому BMW.

Знай.uа писав, на Тернопільщині чиновника спіймали на великій афері, вам і не снилося: поклав у кишеню квартиру.