Стало відомо про те, що Кабінет Міністрів України звільнив голову НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва. Перші подробиці.

Про це повідомила народна депутатка від політичної сили "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк у своєму Telegram-канал.

У Кабміні звільнили голову" Нафтогазу": фото: скріншот Telegram
У Кабміні звільнили голову" Нафтогазу": фото: скріншот Telegram

Відбулося звільнення в середу, 28 квітня. Що саме послужило причиною для звільнення - поки що не повідомляється.

Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Варто відзначити, що ще в березні минулого року Кабінет Міністрів вирішив прийняти пропозицію наглядової ради "Нафтогазу" і продовжити повноваження Андрія Коболєва в компанії ще на чотири роки, тобто, до березня 2024.

Але, цього не сталося, як можна помітити, і контракт з чиновником був перерваний достроково.

Пізніше, Андрій Коболєв написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook пост, де повідомляє:

"Про "звільнення" дізнався з новин. Коментувати не можу. ПС: ніяких заяв не писав"

Андрій Коболєв, фото: скріншот Facebook
Андрій Коболєв, фото: скріншот Facebook

Нагадаємо також, що чутки про звільнення Андрія Коболєва почали поширюватися ще до офіційного рішення. У лютому поточного року, колишній виконуючий обов'язки енергетики запропонував прем'єр-міністру Денису Шмигалю звільнити голову "Нафтогазу" і всю наглядову раду.

Все це у зв'язку з тим, що компанія за минулий рік не виконала потрібний показник з видобутку газу, який був затверджений Концепцією розвитку газодобувної галузі України.

При цьому, багатьом не подобалася зарплата, яку отримував чиновник. Наприклад, у 2018 році Андрію Коболєву було нараховано та виплачено 228,8 мільйона гривень премії.

Нагадаємо, жебраків українських старих знову обнадіяли "покращенням", гряде оновлення пенсій.

Як повідомляв Знай.uа, рівень бідності українців зросте через те, як пандемія вплине на зарплати і пенсії.

Також Знай.uа писав, що права фрілансерам і звільнення без пояснень, українцям розкрили деталі нового Трудового кодексу.