Євросоюзу потрібно, щоб Україна виробляла технічні сільськогосподарські монокультури і відмовилася від енергетики і промисловості.

Про це сказав економіст Олексій Кущ в ефірі програми “Скажи-ка, дядя” з Михайлом Чаплигою.

Олексій Кущ зазначив, що європейці будуть обмежувати параметри розвитку України так, як вони вважають за потрібне.

"Для них взагалі головне що - їм не потрібна українська металургія, їм не потрібна українська промисловість. Їм не потрібно, щоб Україна, як вони вважають, загажувала європейське небо, тому що несе все до них. Їм не потрібно, щоб Україна стала новим Китаєм або новою Південною Кореєю, тому що тоді у нас тут буде ого-го. Вони хочуть, щоб Україна відмовилася від енергетики, насамперед - атомної енергетики і теплової", - сказав Кущ.

За його словами, також Україна повинна відмовитися від видобутку вугілля, металургії та хімічної промисловості.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Тобто, взагалі деіндустріалізувалась. Їм потрібно, щоб Україна просто виробляла технічні сільськогосподарські монокультури. Те, від чого вони хочуть відмовитися, тому що... Вони підрахували, за останній час в Німеччині зменшилася кількість комах на 70%. І вони з'ясували, що це через застосування гербіцидів при вирощуванні технічних культур", - додав економіст.

Він зазначив, що в українських селах, біля яких вирощують ріпак, місцеві жителі сильно кашляють через гербіциди, які розпорошуються над культурою.

"Вони хочуть, щоб ми вирощували соняшник, кукурудзу, ріпак, сою. Те, від чого вони хочуть відмовитися, вирощуючи яблука, полуничку, все корисне... Шанс (вижити, - ред.) тільки один - якщо поміняти політичну надбудову", - підкреслив Кущ.

Як повідомляв Знай.ua, нардеп зазначив, що продовження експортного мита на брухт допоможе Україні знизити викиди СО2.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кисилевський зазначив, що для проведення екомодернізаціі промисловість потребує суттєвої підтримки, і влада повинна її надати.