Питання закупки для великоднього столу актуальне для українців. Ціни, на жаль, зростають, а грошей більше не стає.

Журналістка Любов Завальнюк в репортажі для програми «Суть событий» на каналі Знай.ua розповіла про те, які ціни чекають українців на продукти для великоднього столу.

Обов'язковою умовою було те, що у великодньому кошику мають бути сир, масло, яйця, хрін, ковбаска, курка та паска.

«Я спеціально вибрала ринок під Києвом, тому що знаю, що не всі наші глядачі живуть в Київській області. А базарні ціни в 30 кілометрах від столиці не сильно відрізняються від інших областей», - зазначила журналістка.

Першим товаром стала курка. 1,5 кг домашньої курятини обійшлося журналістці в 180 гривень. Продавчиня розповіла, що на вирощування однієї курочки потрібно 10 місяців.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

«10 місяців людина вирощувала курочку, щоб продати її за 180 гривень – це знецінює працю людей в селі», - зазначила журналістка.

Трохи менше половини кілограма масла обійшлося в 100 гривень. Продавчиня розповіла, що щоб приготувати масло треба 30 хвилин його збивати і дуже багато залежить від сметани. Також продавчиня додала, що за рік ціни на олію зросли з 250 до 300 грн.

Банка хрону коштує 13 гривень. З моменту минулого року він не подорожчав. Ведуча купила паску. Вона обійшлася в 40 гривень. Два десятка яєць обійшлися в 70 гривень, а великодній барвник в 8 грн.

Кілограм ковбаси коштує 165 гривень. Ту, що взяла журналістка, обійшлася в 109 гривень. Сир коштував 100 гривень. В результаті закупівля на ринку обійшлася в 612 гривень.

«Для порівняння ми пішли в супермаркет на Хрещатику. Такий набір як на ринку, обійшовся там у 700 гривень», - підкреслила ведуча.

Нагадаємо, для Знай.ua Завальнюк розповіла, які умови Кабмін виставив громадянам для отримання субсидій.

Раніше Знай.ua публікував заяву Завальнюк про борги по ЖКГ, що цей процес може стати неконтрольованим.