Скоро населення України зможе отримувати базові адміністративні послуги такі, як державна реєстрація народження, шлюбу, смерті безпосередньо за фактичним місцем проживання. Це передбачає законопроект №4382.

Подробиці повідомив народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Аліксійчук на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Це стало можливим після прийняття нами законопроєкту (до слова, я є його співавтором ) про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права громадян на доступ до державної реєстрації актів цивільного стану у зв’язку з укрупненням територіальних громад №4382", - написав парламентарій.

оформлення документів, скріншот з відео
оформлення документів, скріншот з відео

Також він уточнив, що тепер кожен українець зможе зареєструвати шлюб, народження або смерть людини поруч зі своїм будинком, і для цього не потрібно буде їхати за 30-40 км до адміністративного центру громади.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Продовжуємо впроваджувати децентралізацію, і робити умови життя громадян кращими!" - зазначив народний депутат.

Нагадаємо, скандальний "земельний" закон остаточно затверджений: нові правила і обмеження для українців.

Як повідомляв портал Знай.uа, нардепи ініціювали відставку міністра соцполітики Марини Лазебної.

Також портал Знай.uа писав, що поліцейським можуть розширити повноваження: в яких випадках до людини пропонують застосовувати електрошокер.