Стало відомо про те, що Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів тепер контролюватиме те, чи дотримуються люди нового закону про українську мову.

українці, скріншот з відео
українці, скріншот з відео

На зустрічі голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, а також Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня обговорили використання української під час обслуговування споживачів.

Владислава Магалецька говорить про те, що у них досить проста позиція - закон повинен виконуватися. Саме тому було домовлено спільно працювати над дотриманням законопроекту у сфері захисту прав споживачів, а саме: обслуговування, маркування товару і так далі.

Kyivfoodmarket, фото: Znaj.ua
Kyivfoodmarket, фото: Znaj.ua

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що всі виробники, а також Продавці зобов'язані надавати споживачам інформацію про товари державною мовою. Українською має подаватися інформація на цінниках, в інструкціях, технічних характеристиках, маркуванні, квитках, меню тощо.

За порушення закону передбачено штраф у розмірі 5100-6800 гривень, однак, штрафувати почнуть тільки з липня 2022. Поки що обходяться усним попередженням.

Київ, фото: Знай.ua
Київ, фото: Знай.ua

Споживачі можуть тепер відстоювати свої права в магазинах і закладах громадського харчування. Якщо співробітник відмовляє в спілкуванні українською, можна звертатися до керівництва, або до відповідних органів.

Нагадаємо, раніше 15-річна "фанатка" Путіна з Києва виправдалася за нелюбов до солов'їної: "Я не виняток"

Як повідомляє портал "Знай.ua" Фанатка Путіна пригостила українців" російською " кавою і кулею вилетіла з роботи

Це була кав'ярня "Coffein", і господиня вже заявила, що бариста була звільнена. При цьому, сама вона не на стороні клієнта.

Також "Знай.ua" писав, що Скандальну Більченка можуть звільнити з Драгоманова: звернення викладачів до "Російської" проффесорші. Подробиці гучного скандалу спалахнули в мережу.