На 30-ту річницю Незалежності України Уряд планує провести військовий парад, якого не було за останні два роки.

Про це повідомляє видання "APnews", посилаючись на відповідь Міністерства культури та інформаційної політики.

Відомо, що у 2019 та 2020 роках у Києві на Майдані Незалежності та в інших містах змінили порядок святкування Дня Незалежності України. Згідно з указами Володимира Зеленського, було скасовано проведення традиційного військового параду. Однак, на 30-ту річницю уряд вирішив повернуться до старих звичаїв.

Військовий парад / скріншот з відео
Військовий парад / скріншот з відео

Так, згідно з відповіддю Мінкульту на запит журналістів, цього року відбудеться військовий парад З нагоди Дня Незалежності. У відомстві уточнили, що на даний момент План заходу знаходиться ще на стадії підготовки, тому чіткого порядку немає. Після його розробки він відправиться на узгодження в зацікавлені органи виконавчої влади в установленому порядку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Водночас зазначаємо, що проектом Плану заходів передбачено проведення параду військ у День незалежності України", - йдеться в повідомленні.

Варто нагадати, що останній раз в Україні проводили військовий парад ще в 2018 році, коли президентом був Петро Порошенко.

Відповідь Мінкульту / фото: APnews
Відповідь Мінкульту / фото: APnews

Нагадаємо, що Україна отримала потужну підтримку від головних недругів Путіна.

Як повідомляв портал Знай.uа, Разумков повідомив про плани на 30-річчя Незалежності України: "на найвищому рівні".

Також Знай.uа писав, що в Ізраїлі під час релігійного свята трибуни не витримали натовпу і відвалилися: десятки загиблих і поранених.