Великдень - одне з найголовніших свят у році для православних українців. Існують цікаві українські традиції, про які мало хто знає.

Биття яєць символізує боротьбу добра і зла. У недільний ранок потрібно бити яйця три рази, а найміцніше зберігати ще три дні.

Існує обливальний понеділок. У цей день після Великодня існує традиція з давніх часів. Хлопці обходили будинки і обливали водою дівчат для "очищення". А дівчатка за це дарували їм крашанки.

Під час приготування пасок не можна лаятися, видавати гучні звуки і навіть гупати дверима. Інакше тісто не підніметься.

Великдень - Фото 0352.ua
Великдень - Фото 0352.ua

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Вважається, що високі паски несуть щастя і мир в сім'ї.

У сам день Великодня заборонено шити, в'язати, прибирати і займатися фізичною роботою. Не можна сумувати або сваритися. Заборонені також нечестиві думки і лихослів'я, не можна засуджувати інших.

Не можна викидати сміття після заходу сонця перед святом, вважається, що так можна викинути удачу. Якщо загадати бажання і з'їсти освячене яблуко, бажання збудеться. Крихти після великодньої трапези потрібно згодувати птахам, так можна залучити до будинку гроші.

Раніше ми повідомляли, привітання з Великоднем 2021, теплі смс в прозі і віршах

Як повідомляв "Знай.uа", Великдень-2021, як пофарбувати яйця чаєм каркаде і кавою, перевірені поради.

Також "Знай.uа" писав, що в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь, з'явилися кадри Великоднього дива.