2 травня 2021 року в іранській провінції Кум прогримів потужний вибух на хімічному заводі.

В результаті інциденту постраждали щонайменше шестеро людей, серед них двоє рятувальників. Над ліквідацією великої пожежі задіяні більше сотні пожежників і кілька десятків пожежних машин. На даний момент відомо, що їм це вдалося.

Вибух на хімзаводі, скріншот: Youtube
Вибух на хімзаводі, скріншот: Youtube

Однак під час гасіння зареєстрували періодичні вибухи, внаслідок яких рятувальники і отримали важкі поранення. Також постраждали рятувальні машини, на які перекинувся вогонь під час гасіння. Вони повністю знищені.

Один з представників пожежної частини, що розташовується в довколишній місцевості, заявив, що до цього існувала ймовірність "дуже великої аварії", адже вогонь міг дістатися до "сусідніх танків". Однак все обійшлося.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

На відео, що публікуються в інтернеті видно, як в небо піднімається стовп густого чорного диму з охопленого вогнем будівлі.

Ви можете пам'ятати потужний вибух, що стався вдень 4 серпня 2020 року, в Бейруті. Тоді загинуло понад 50 осіб і тисячі поранених.

Нагадаємо, смартфон вибухнув прямо в кишені куртки, чоловік терміново госпіталізований

Як повідомляв "Знай.ua", в Києві автобус з пасажирами згорів на роботі. На місце події негайно попрямували співробітники 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини та аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Знай.ua писав, посеред Києва спалахнув біотуалет-ні будки, ні унітазу: тримайте в собі