3 травня 1900 року народився Микола Яковченко, український актор театру і кіно та народний артист.

Микола Федорович народився 3 травня 1900 року в Прилуках Полтавської губернії, нині Чернігівська область.

Яковченко був видатним актором, який мав яскравий і неповторний комедійний талант.

З 1918 року актор грав на сцені театрів у Прилуках, Черкасах, Сімферополя, Лубнах, Чернігова, Дніпропетровська та Харкова.

А з 1928 року (з перервами) грав на сцені академічного театру імені Івана Франка в Києві.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Перший раз в кіно засвітився в 1952 році.

Микола Яковченко, джерело: КІНО-Театр
Микола Яковченко, джерело: КІНО-Театр

Найбільше телеглядачам Яковченко полюбився в ролі Прокопа Свиридовича Сірка, батька Проні, в легендарній комедії "За двома зайцями", яка вийшла на екрани в 1961 році.

Також серед яскравих робіт актора в кіно - Знахар Пацюк в картині "Вечори на хуторі біля Диканьки", Лопата в комедії "Королева бензоколонки" і Спирид у "Вії".

Микола Яковченко, джерело: КІНО-Театр
Микола Яковченко, джерело: КІНО-Театр

Помер великий актор 11 вересня 1974 року в Києві. Поховали Миколу Яковченка на Байковому кладовищі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Народний артист Олег Вавілов опинився в реанімації - забрали прямо зі сцени. Олег Вавілов потрапив до реанімації, карета швидкої допомоги забрала його прямо з театру.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Помер іспанський актор, який став мемом: його сміх дізнається кожен. Помер іспанський комік Хуан Хоя Борха, більш відомий в Інтернеті як"Ель-Рісітас". Він прославився своїм особливим сміхом, який точно дізнається кожен.

Також «Знай.иа " писав, що Помер зірка "Вулиці розбитих ліхтарів" Олександр Жданов. Актор 45 років працював в театрі і в кіно