У мережі згадали про те, як Юрій Шатунов опинився в групі "Ласковый май", а також чому на концертах за нього виступали інші люди.

Практично 35 років тому в оренгбурзькій школі-інтернаті №2 на сцені з'явився гурт "Ласковый май", який складалася з підлітків.

Юрій Шатунов, фото: shatunov.com
Юрій Шатунов, фото: shatunov.com

До кінця 80 - х їх почали називати головною музичною сенсацією. Пройде багато років, і учасники замість дружного святкування ювілею, будуть голосно скандалити на всю країну.

Нагадаємо, що продюсер Андрій Разін судиться з солістом Юрієм Шатуновим і Сергієм Кузнєцовим. Вони намагаються поділити не тільки права на пісні, а й загрожують один одному в'язницею за наклеп.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Починалося все красиво. У 15 років майбутній композитор Сергій Кузнєцов вирішив почати займатися музикою, і співати про проблеми, які цікавлять підлітків. Відразу після армії він почав цим займатися.

З'явившись на роботу в похмурий жовтневий ранок 1986-го, Сергій дізнався, що місце колишнього директора зайняла Батима Тазекенова. Вона привезла кількох хлопців, і Сергій познайомився зі Славою Пономарьовим, з яким вони почали займатися музикою разом.

Юрій Шатунов, фото: shatunov.com
Юрій Шатунов, фото: shatunov.com

Так вони знайшли Юру Шатунова, який підкорив їх своїм талантом з перших же секунд, і Кузнєцов написав спеціально для нього нову пісню, але, в цей же день хлопчик втік.

"Де його шукати - було ясно, - пише Кузнєцов. - У тітки в селищі. Мене відрядили за ним... але хуртовина розігралася не на жарт. Я бродив по селищу години дві, поки не знайшов його будинок. За ці дві години і народилася»заметіль в чужому місті".

Юрій Шатунов, фото: shatunov.com
Юрій Шатунов, фото: shatunov.com

Він пояснив у чому була причина, і Юру Шатунова повернули назад.

Початківці музиканти поставили перед собою мету - підготувати концерт на Новий рік, і все вийшло.

Через деякий час, Кузнєцов пішов з інтернату, потім повернувся, і ось через час його прибрали знову. Причиною цього стало надмірне вживання алкогольних напоїв. Але, найстрашніше було не це-йому заборонили займатися з Юрою Шатуновим.

Той продовжив таємно вдаватися, і почалася підготовка до першого альбому, після чого адміністрація інтернату про все дізналася. Майбутній артист був поставлений в жорсткі рамки.

Юрій Шатунов / фото: Instagram
Юрій Шатунов / фото: Instagram

Вже в той час Сергій займався вокалом з хлопчиком із забезпеченої сім'ї, який також володів сильним голосом.

Стали надходити різні дзвінки з різних міст СРСР, пропонували проведення концертом, але, була проблема. Юру нікуди не відпускали, і домовитися не вдалося навіть директору Оренбурзької обласної філармонії.

Тоді, було прийнято рішення відправити замість нього Костю Пахомова. Так і почали проводити заходи. Люди йшли послухати пісні групи» Ласкавий травень " у виконанні Шатунова, але там вони бачили Костю. До слова, народ засмучений не був, так як голос у нього теж був гарний. Ось так, перші концерти майбутньої зірки Юрія Шатунова пройшли без нього самого.

Нагадаємо, що Юрій Шатунов розповів, що його аккаунт з піснями культового колективу був видалений з сайту "Ютуб".

Як повідомляв портал Знай.ua, сусіди розкрили правду про ставлення Шатунова до дружини і дітей: "подати на мене в суд".

Також Знай.uа писав, що Юрій Шатунов висловив співчуття з приводу передчасної смерті Олександра Прико.