В Одесі місцеві орнітологи врятували підстреленого лелеку і благополучно повернули його до сім'ї.

Детальніше про це розповідає прес-служба ДТЕК "Одеські електромережі" в Facebook.

Близько 10 днів тому в селі Троїцьке, що під Одесою, місцеві жителі виявили підстреленого лелеку. Перші кілька днів птах міг підніматися в гніздо до сім'ї і приносити їжу, проте після у нього сильно розболілося крило.

Тоді селяни звернулися до волонтерів Одеського зоопарку, щоб ті допомогли лелеці. Орнітологи забрали поранену птицю і відвезли в установу, щоб провести курс лікування. В цей час зоозахисники також не забули подбати про сім'ю лелеки, яка залишилася без годувальника.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Завдяки техніці ДТЕК "Одеські електромережі" вони змогли піднятися в гніздо лелеки і перевірити обстановку. Виявилося, що самка в цей час висиджувала яйця на опорі електропередач і кілька днів сиділа без їжі і води.

Вже 1 травня волонтери заявили про повне одужання годувальника і вирішили відвезти його на те місце, де він був спійманий. Лелека відразу ж впізнав місцевість і попрямував прямо до своєї сім'ї.

"Сім'я знову возз'єдналася", - заявила волонтер зі Спілки захисту тварин Одеси Марина Цуцканова.

Нагадаємо, що під Києвом чоловік заради розваги застрелив лелеки.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Київщині селяни відновили згоріле лелече гніздо: щоб приносив нам малюків.

Також Знай.uа писав, що лелеки принесли радісну звістку на охоплене вірусом Прикарпаття.