У Міністерстві внутрішніх справ України розповіли про свято, яке відзначається в середу, 4 травня. Це Міжнародний день пожежника.

Про це написали цілий пост у соціальній мережі Facebook.

Перша згадка про цей день була в 1999 році, і він присвячений пам'яті пожежників та їх небезпечної служби. Святкують його зазвичай в першій декаді травня.

На честь цього в МВС згадали про трагічну подію в австралійському місті Лінтон, яке потрясло тоді багатьох.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

2 грудня 1998 року пожежники в густонаселеному районі Вікторія боролися з великим вогнем, який досить швидко поширювався від сухого чагарнику. Він покривав величезну територію, і тим самим погрожував місцевим жителям.

Пожежники, фото: ДСНС
Пожежники, фото: ДСНС

Це був екстрений випадок, і пожежники Geelong West Fire Brigade ще навіть не підозрювали про трагедію, яка чекає попереду.

Гаррі Вредевелдт, Кріс Еванс, Стюарт Девідсон, Джейсон Томас і Метью Армстронг сіли в службовий автомобіль, і вирушили на зустріч з небезпекою.

Пожежа в лісі - фото УНН
Пожежа в лісі - фото УНН

Ці п'ять хлопців потрапили в гарячу зону, і раптом, вітер різко поміняв напрямок. Всього за кілька секунд їх машина загорілася. Врятуватися у них не вийшло, це був їх останній виклик.

4 травня 1999 року вперше організували Міжнародний день пожежників (IFFD). Він був заснований після того, як 4 січня 1999 року по всьому світу було розіслано послання у зв'язку із загибеллю п'ятьох пожежників в Австралії.

Пожежа сухостою, фото ДСНС
Пожежа сухостою, фото ДСНС

У цю дату пропонується згадувати всіх співробітників пожежної служби, які пожертвували своїм життям рятуючи інших.

Нагадаємо, у Дніпрі дівчинка-сирота шукає маму серце розривається:"Сім'я - найсвятіше".

Як повідомляв "Знай.ua" у Дніпрі троє дітей ледь не згоріли живцем поки батьки прощалися на вокзалі. Поліцейські вирішили з'ясувати, звідки йде дим.

"Знай.ua" писав, хмельничани вимирають тисячами, експерти озвучили цифри і злякалися.