Два українські фільми, один з яких висвітлює війну на Донбасі, взяли престижні нагороди на міжнародному кінофестивалі документального кіно IDFF Artdocfest/Riga 2020/2021.

Про це розповідає прес-служба "Артдокфеста"на своєму сайті.

Повідомляється, що в понеділок, 3 травня, в Ризі пройшла церемонія нагородження на кінофестивалі "Артдокфест", в якому члени журі оцінювали документальні фільми. В одне з чотирьох призових місць потрапили і українські картини- " Земля блакитна, ніби апельсин "і" Байконур. Вторгнення".

"Кращий фільм – "Тихий голос", реж. Річка Валерик (Франція). Спеціальний приз журі - "Земля блакитна, ніби апельсин", реж. Ірина Цілик (Україна, Литва). Краща режисура - Віктор Косаковський, "Гунда" (Норвегія, США). Особлива Згадка журі - "Байконур. Вторгнення", реж. Дмитро Громов, Ангел ангелів (Україна)", - йдеться в повідомленні.

Кадр з фільму "Земля блакитна, ніби апельсин"
Кадр з фільму "Земля блакитна, ніби апельсин"

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Картина Ірини Цілик "Земля блакитна, ніби апельсин" розповідає глядачеві історію матері-одиначки Анни, яка живе з 4 дітьми в прифронтовій зоні Донбасу. У фільмі показано, як жінка намагається зробити з дому затишне і безпечне гніздечко, повне життя і світла. Всі члени сім'ї є любителями кінематографа, тому зняли фільм про власне життя під час війни.

кадр з фільму "Байконур. Вторгнення"
кадр з фільму "Байконур. Вторгнення"

Другий фільм, удостоєний нагороди - "Байконур. Вторгнення". У ньому показано, як двоє хлопців вирушили в небезпечну експедицію. Вони долають себе і казахстанську пустелю (спека 47 градусів), щоб проникнути в охоронювані російськими військовими ангари космодрому Байконур, який знаходиться під юрисдикцією РФ, і поспостерігати за пуском ракети.

Нагадаємо, що український фільм" Стоп – Земля " увійшов до програми 71-го Берлінського кінофестивалю.

Як повідомляв портал Знай.uа, режисер " Дилди "і творець" Чорнобиля " знімуть для HBO серіал по культовій грі Last of Us.

Також Знай.uа писав, що український фільм" мої думки тихі " отримав престижну нагороду у Великій Британії.