Ні для кого не секрет, що останні кілька тижнів Росія накопичує свої війська біля кордонів України і в окупованому Криму. За деякими даними окупант стягнув до нашого кордону майже 100 тисяч військових.

При цьому, починаючи з 23 квітня почалося часткове відведення військ на території окупованого Криму. Але при цьому стверджувати, що всі війська будуть виведені - ще рано.

Про це повідомив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, передає пресслужба МВС.

"Після анонсованої заяви міністра оборони РФ Шойгу про те, що з 23 квітня вони почнуть відведення військ, дійсно, наша розвідка спостерігає, що процес цей частково розпочато. Однак стверджувати, що всі війська будуть виведені, на мій погляд, ще рано. Ми за цим процесом будемо дуже уважно спостерігати і, звичайно, інформувати громадськість", - заявив Дейнеко.

На його думку, скупчення російських військ біля наших кордонів "черговий елемент гібридної війни". Нібито даний жест від РФ був саме для демонстрації сили Україні та її міжнародних партнерів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами Сергія Дейнеко, українські чиновники відреагували на це так, як повинні були. Водночас військові проводили свої заходи.

"Наші військові, я маю на увазі Генштаб ЗСУ, проводили свої заходи. Всі складові сил безпеки і оборони займалися своєю роботою. У тому числі і ДПСУ, яка посилила охорону кордону як на кордоні з РФ, так і на кордоні з Білоруссю", сказав глава ДПС.

Також варто відзначити, що Дейнеко відповів, як прикордонники викривають російських артистів, які свідомо порушили наше законодавсво, незаконно відвідавши окупований Крим, а тепер наполегливо намагаються потрапити на нашу територію.

"Ми працюємо з усіма наявними базами, з усією наявною інформацією, в тому числі з відкритих джерел. У своєму бажанні перекрити доступ в Україну для таких небажаних осіб ми не шкодуємо ні часу, ні своїх очей. Переглядаємо тисячі записів в Ютубі, Фейсбуці, Інстаграмі. Ми робимо це дуже наполегливо і будемо робити і надалі", - розповів Дейнеко.

За його словами, багато артистів знають, що порушили українське законодавство, але при цьому не в курсі, що прикордонні служби знають про це.

Варто відзначити, що в "чорний список" потрапили такі, зокрема, артисти як: Михайло Боярський, Микола Расторгуєв, Сергій Безруков, Юлія Чичеріна, а також Лоліта Мілявська і Наталія Корольова, які мають українське коріння. Це лише мала частина імен, яким заборонили в'їзд в нашу країну.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Моргенштерна після заборони в'їзду в Україну забирають в армію: кадри з військкомату

Як повідомляє портал «Знай.иа» Литва заступилася за Україну і заборонила Філіпу Кіркорову в'їзд на п'ять років

Також «Знай.иа " писав, що Глюкоза, Лоліта, Королева і навіть Гребенщиков: зіркові "кримнашисти", які отримали заслужений "подарунок" на українському кордоні