Для українських батьків, у кого є діти шкільного віку, з'явилися важливі новини. Прийшов час обговорити важливі питання харчування школярів в освітніх установах. Як відомо, цими питаннями займається і Державна продовольча споживча служба.

Вже повідомлялося, 2021 - це рік реформи шкільного харчування. З 1 січня діє новий санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти.

Найголовніше, що відрізняє цей документ від санітарних правил 2001 року - нові підходи до організації харчування. Про це стало відомо завдяки публікації прес-служби Держпродспоживслужби України в мережі Facebook.

Шкільна їдальня, скріншот: YouTube
Шкільна їдальня, скріншот: YouTube

Держпродспоживслужба України опублікувала важливу інфоргафіку щодо організації харчування в освітніх закладах:

Популярні новини зараз
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

Інфографіка Держпродспоживслужби, скріншот: Facebook
Інфографіка Держпродспоживслужби, скріншот: Facebook

"Новим санітарним регламентом встановлено вимоги до харчових продуктів і готових страв, які можуть пропонуватися дітям. Наприклад, передбачено ряд обмежень за вмістом солі, цукру і жиру з урахуванням сучасних тенденцій по здоровому харчуванню і рекомендацій ВООЗ. Встановлено групи харчових продуктів, які мають бути у щоденному шкільному раціоні учнів (злакові, овочі, фрукти та ягоди, молочні продукти) та врегульовано питання організації харчування дітей з особливими потребами.", - зазначають представники Держпродспоживслужби.

Раніше повідомляли, маргарин, масло або біла підробка? Українцям показали, які продукти харчування найчастіше фальсифікують.

Як повідомляв Знай.uа, київських школярів відправлять на літо "до бабусі": навчання не буде.

Знай.uа писав, паски і яйця - на смітник? Священик розповів, що робити із залишками з великоднього столу.