Зараз тривають роботи з поліпшення зимових берців для солдатів.

Про це передає АрміяInform, посилаючись на Головне управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення ЗСУ.

Коричневі берці з натуральної гідрофобної шкіри зі шнурівкою йдуть в комплекті з запасними устілками і шнурками.

Їх головні характеристики:

  • стійкість до води і нафтопродуктів;
  • покращене зчеплення з кам'янистою поверхнею;
  • термо -, влагорегулирующая підкладка з антибактеріальними властивостями.

Берці: фото: АрміяInform
Берці: фото: АрміяInform

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також під час тестового періоду взуття, прислухаються до пропозицій солдатів. Першу ваду знайшли в колодці, вона виявилася незручною для військових. Тому почали розробляти покращений варіант, який буде значно зручніший в носінні.

Спочатку була розроблено взуття коричневого кольору зі шкіри. У ньому поміняли підошву, щоб в цих берцях можна було переміщатися в гірській місцевості. Також була змінена конструкція колодки, щоб вона стала зручніше і не навантажувала ноги.

"Фідбек з військ показав, що для гірської місцевості все ж потрібне спеціалізоване взуття, а ось для загальновійськового користування варто вдосконалити вже наявний варіант. Крім того, захисникам подобається інший колір - світліший — і висота берців повинна бути нижче попередньої моделі", - розповів начальник відділу розробки речового майна ГУРСМЗ ЗСУ полковник Олександр Хворост.

Берці: фото: АрміяInform
Берці: фото: АрміяInform

Поки що це не кінцевий варіант, але вже удосконалений. У цьому взутті більш ефективна властивість паровідводу за рахунок матеріалу нубук. А ось колір берців поки ще не вибрали. Приблизно він буде бежево-сірим, щоб взуття добре поєднувалася з піксельної формою.

Також була змінена висота черевиків і збільшене регулювання фіксації.

Фахівці ГУРСМЗ ЗСУ запевнили, що нові берці стануть значно зручнішими. Найголовніша мета - щоб нога при великому навантаженні або під час стрибка з парашутом не згиналася.

Ціни на нові моделі не перевищуватиме попередні. Закуповувати нові зимові берці почнуть з наступного року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Весна взула в Берці тисячі львів'ян на карантині: служу народу України

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Квартал 95" відправився на передову з "військовим туром": Донбас не залишився без пісень

Також «Знай.иа " писав, що Наші амазонки: чому Українки міняють шпильки на берці і як служать у ЗСУ