Ми звикли зберігати яйця в холодильнику, але як виявилося робити це небезпечно для здоров'я.

Яйця можна зберігати тільки при кімнатній температурі. Згадайте де вони зазвичай лежать в магазині або супермаркеті, явно не в холодильнику.

Так чому ми зберігаємо яйця в холодильнику? Тут слід згадати, як було в радянські часи. Тоді яйця були в дефіциті і видавалися по талонах. Через це народ намагався накупити їх побільше. І щоб такий важливий продукт зберігався довше, його залишали в холодильнику.

Курячі яйця, фото: кадр з відео
Курячі яйця, фото: кадр з відео

У сучасному світі яйця не в дефіциті і купити їх можна в будь-якому магазині і в будь-який момент. Тому потреби зберігати їх в холодильнику немає.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Яєчна шкаралупа дуже тендітна і при перепаді температури вона стає ще більш вразливою. Наприклад, якщо дістати яйце з холодильника і відразу опустити в воду, воно може тріснути. І якщо його різко перенести з теплого місця в холодне, шкаралупа теж може не витримати.

Яйця, фото pxhere
Яйця, фото pxhere

Від тривалого зберігання в холодильнику на яйцях почнуть з'являтися тріщини, а в них слідом небезпечні бактерії. Для людини вони шкідливі тим, що викликають розлади травлення і різні інфекційні хвороби.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Список небезпечних продуктів: що їсти ні в якому разі не можна

Як повідомляє портал «Знай.иа» Топ-10 продуктів з вашого холодильника, які знищують здоров'я

Також «Знай.иа " писав, що Чого не любить варення, або як забезпечити улюблену смакоту від цвілі: поради господиням