На 101-му році життя помер відомий радянський політик і колишній секретар ЦК КПРС Єгор Кузьмич Лігачов. Політичний діяч також свого часу був депутатом Держдуми РФ.

Російський політик увійшов в історію фразою, сказаною президенту РФ Борису Єльцину - "Борис, ти не правий". Єгор Лігачов протягом 17 років керував Томською областю.

Як повідомляють російські ЗМІ, Єгор Кузьмич Лігачов помер у Москві на 101 році життя. Він є досить відомим політичним діячем СРСР, найзнаменитішим главою Томського обкому партії.

Єгор Лигачев, riatomsk.ru
Єгор Лигачев, riatomsk.ru

Лігачов народився 29 листопада 1920 року. У 1965-1983 роках був першим секретарем Томського обкому КПРС, в 1983-1990-роках – членом ЦК КПРС, а в 1985-1990 роках – членом Політбюро ЦК КПРС. З 1999-го по 2003 рік - депутат Держдуми РФ.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Відомо, що томська влада навіть обговорювала ідею назвати на честь Єгора Лігачова одну з вулиць Томська. А спікер Думи Томська Чингіс Акатаєв висунув ідею присвоїти ім'я ексглави Томського обкому партії комунальному мосту.

Єгор Лигачев, riatomsk.ru
Єгор Лигачев, riatomsk.ru

Єгор Лигачев, росЗМІ
Єгор Лигачев, росЗМІ

Нагадаємо, помер відомий політв'язень, якого боявся Путін. Пішов із життя відомий вчений який понад рік провів у СІЗО через звинувачення у держзраді.

Як повідомляв портал "Знай.ua", мужній воїн "Айдару" знайшов смерть під мирним небом: його боялися навіть кулі. Він воював з 2014 року

Також "Знай.ua" писав, у Харкові зупинилося серце заслуженого лікаря, українці в скорботі: "Яскрава і щира". Медична спільнота втратила видатного вченого