Українські альпіністи застрягли в Непалі під час встановлення рекорду з підкорення 14-ти восьмитисячників.

Про це передає телеграм-канал "ЙАД".

Повідомляється, що в горах Непалу застрягла експедиція з 36 альпіністів і трекерів.

Серед них і відомі українські альпіністи: Микита Балабанов, Тарас пізній та Дмитро Семеренко.

Альпіністи з клубу "Кулуар" здійснювали сходження на гору міра пік, але через погані погодні умови не змогли викликати вертоліт, і змушені були перечікувати на висоті понад 5 тисяч метрів протягом 4-ох днів, що є надзвичайно важко для людського організму.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

На щастя, завдяки діям клубу "Кулуар" і непальської команди їм вдалося спуститися з висоти 5 тисяч метрів. Зараз команда знаходиться в столиці Катманду.

Але полетіти додому альпіністи не можуть у зв'язку із забороною міжнародних рейсів на тлі загострення епідемічної ситуації. Українці просять вивезти їх з Непалу, оскільки залишатися там стає небезпечно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Мужня франківчанка підкорила найвищі вулкани Еквадору: справжня амазонка. Марічка Павлишак-Задорожна, у складі першої жіночої експедиції" Бунтарки " піднялася на найвищі вулкани Еквадору.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українцям показали іскристу снігом осінню Говерлу-дух захоплює. Високогірний хребет Чорногора, у складі якого знаходиться найвища точка України-гора Говерла є справжньою природною прикрасою як Українських Карпат, так і всієї України.

Також «Знай.иа " писав, що Українка з " Кобзарем "підкорила Арарат і зворушила земляків зізнанням:"хотіла прославити Франківськ".Українська альпіністка розповіла, як встановила рекорд з читання "Кобзаря" на вершині гори.