Біологи виявили, що деякі види павуків вміють "грати" пісні на опалому листі.

Про це розповіли в телеграм-каналі "Очевидні речі".

Як виявилося, павуки-вовки, які водяться в трав'янистих луках, чагарниках, серед опалого листя і під камінням, глухі від природи. Але незважаючи на відсутні органи слуху, вони відмінно вловлюють різні коливання і використовують цю здатність для спілкування.

Біологи виявили, що самці павука-вовка вміють "грати" пісні на опалому листі і все це щоб привернути увагу самок. Павуки швидко барабанять лапками по сухому листю з різною частотою, створюючи ледь вловиму вібрацію, яку прекрасно відчувають інші особини.

А ось різновид павука-вовка під назвою "Gladicosa gulosa" вміє "грати" на сухому листі так спритно, що крім вібрації вони видають ще й чутний звук.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Звичайно, він досить тихий і ви, ймовірно, не почуєте його на тлі іншої кількості різноманітних лісових звуків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під Хмельницьким виявили волохате чудовисько, селяни остовпіли:"Напівпаук, півоса". Через аномальну спеку небезпечний павук-оса або аргіопа оселився майже по всій території України.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Будинки дніпрян атакують небезпечні хижаки з тропіків, один укус - і параліч. Під Дніпром поблизу села Вільне Новомосковського району помітили величезного павука, який до жаху налякав жителів приватного будинку.

Також «Знай.иа " писав, що "Приїхали до нас з бананами": дніпрян атакують Отруйні павуки родом з тропіків. На Дніпропетровщині, у Вільногірську, зафіксовані факти нападу на людей отруйних павуків.