Дев'ять порушень режиму повного і всеосяжного припинення вогню зафіксовано в районі проведення операції Об'єднаних сил за минулу добу, 8 травня.
Про це повідомляє пресштаб ООС в ранковому зведенні в соціальній мережі Facebook. Путінські окупанти, напередодні Дня Перемоги, відкривали вогонь поблизу населеного пункту Південне, Авдіївка, Опитне, Новгородське, Золоте-4 та Мар'їнка. При цьому використовували вони заборонені Мінськими домовленостями артилерійські установки 122-го калібру, міномети 120-го і 82-го калібрів, стрілецьку зброю, протитанкові знаряддя калібру 100 мм і автоматичні станкові гранатомети.

ООС, facebook.com/pressjfo.news
ООС, facebook.com/pressjfo.news

Також йдеться про те, що збройні формування Російської Федерації здійснювали обстріл цивільної інфраструктури міста. Благо втрат серед цивільного населення та українських військовослужбовців немає.

"На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Про всі факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ. Станом на 7 годину ранку, 9 травня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил. Слава Україні!", - йдеться в публікації. ООС

Скріншот: facebook.com/pressjfo.news
Скріншот: facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, захисники України на Донбасі розслідують загибель побратима власними силами, багато загадок: "З окопу виносили живим..."

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", ветеран Другої світової пояснив Володимиру Зеленському, як захищати країну: "Щоб у вас вистачило мужності"

Знай.ua писав, у Львові зупинилося серце українського захисника, ворожа куля влучила в голову: "Місяць боровся за життя"