Вже в 2022 році жителі Землі можуть стати свідками народження зірки.

Про це стало відомо з повідомленням в телеграм-каналі "Naked Space".

Так, вже в наступному році любителі астрономії зможуть спостерігати на нічному небосхилі народження нового світила.

Нове небесне тіло з'явилося в результаті зіткнення двох зірок KIC 9832227, яке відбулося ще в 3 столітті нашої ери. Щоб світло від спалаху дісталося до Землі, знадобилося близько 1800 років.

Спалах від зіткнення можна буде спостерігати неподалік сузір'я Лебедя. Вона може виявитися настільки сильною, що на кілька днів стане одним з найяскравіших об'єктів на нічному небосхилі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Круто! Ось і будемо спостерігати. Цікаво ж!", "Це звідки спостерігати то? З Сибіру точно не видно буде. У нас тут по життю нічого не відбувається хорошого", "День триффидов", " а як дізналися то? Швидкість світла ніхто не відміняв", - писали в коментарях підписники.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Зі школи в космос: колишній вчитель кинув викладання заради зірок і планет. Джозеф Акаба в минулому працював учителем, а зараз кардинально змінив професію і став космонавтом.

Як повідомляє портал «Знай.иа " В п'ять разів більше Землі: вчені зловили "дев'яту планету" Сонячної системи, так ще ніхто не ховався. Згідно з новими розрахунками вчених, маса дев'ятої планети може бути в п'ять разів більше маси Землі

Також «Знай.иа " писав, що Вчені змогли виявити невловиму Чорну Матерію, про існування якої ніхто не здогадувався. Нове дослідження, проведене компанією Chalmers спільно з ETH Zürich, Швейцарія, пропонує перспективний спосіб виявлення невловимих частинок темної матерії