Проходячи вулицями будь-якого міста ми часто можемо почути чарівне звучання, яке притягує нашу увагу і змушує йти на звук, що зачаровує. І ця музика може не відпускати нас тривалий час, змушуючи повертатися в місце "Х" знову і знову. Це все справа рук вуличних музикантів, які часто бують навіть талановитішими, ніж бувалі артисти естради.

Одним з таких вуличних символів Києва є дивовижний гурт "Киштим Борода". Ми впевнені, що Ви часто помічали цих харизматичних чоловіків з гітарами, коли прогулювалися по знаменних місцях столиці, накшталт Золотих воріт чи Андріївського узвозу.

Пройти повз цей гурт просто неможливо. Але ж так хочеться дізнатися трохи більше про хлопців, які вже тривалий час чарують киян і гостей столиці своєю творчістю. Ми надамо вам цю можливість.

Гурт "Киштим Борода" з'явився в 2019 році. Її творці - Борис Скворцов (вокал, клавішні, губна гармошка) та Олександр Уманець (вокал, гітара).

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пізніше до гурту приєднався лід-гітарист Олександр Свечкарьов, якого в групі шанобливо називають "Маестро". І це не дивно, адже такі соло на гітарі ви зможете почути навіть не на кожному концерті будь-якої популярного гурту.

Як і будь-які початківці, хлопці репетирували в більшості випадків вдома. А ось живий виступ можна було почути не тільки на вулицях, але і в барах в центрі Києва, таких як Блюзбар та інші. З перших концертів чоловіки приковували до себе увагу і збирали навколо себе справжніх цінителів блюзу, реггі та року.

Вам напевно було б цікаво дізнатися і історію токаї колоритної назви для гурту - "Киштим Борода". Як не парадоксально, але виникла вона досить випадково.

"Місто Киштим розташовується на Уралі. Красиве Башкирське (та й просто тюркське) слово. Зі знайдених значень найбільше сподобалося у народу комі - «киштим каштым муни» - піти в тихомолку. Красиве місце, яке зазнало на собі тяжкі наслідки технічного прогресу і прославилося завдяки містичній історії в дусі романів Стругацьких." - розповідає лідер гурту Борис Скорцов.

Творців групи завжди цікавили питання: "Хто ми?", "Де ми", "Звідки ми і куди ми?".

"Киштимська історія проникла глибоко, на рівень ДНК. Була присутня в розмовах. У відповідь на "Як ви називаєтеся?"хтось випадково сказав "Киштим Борода". Так далі і пішло" - зазначає Борис.

У різний час склад групи варіювався. Зараз же хлопці зібрали своїх і виступають у незмінному складі:

Борис Скворцов (вокал, клавішні)

Олександр Свічкарьов (вокал, лід. гітара)

Вільям Хайдар (вокал, гітара)

Сергій Швидкий (бас)

Олександр Кучерин (ударні)

"Кожен з нас поставив собі в житті багато запитань. Музика, яку ми граємо, допомагає шукати відповіді в собі. Час народжується сонцем. Майбутнє дає енергію життя. Будь-яка пісня написана в майбутньому і передана в минуле. Тому що вона написана кимось поза простором і часом. І тому звучить знову і знову." - гордо заявляють хлопці з гурту "Киштим Борода".

Не лукавлячи, можна сміливо заявляти, що на цей колектив очікує явний успіх. Адже вони своєю енергетикою, творчістю та ентузіазмом можуть запалити "Олімпійський". А крісла Тіни Кароль, Наді Дорофєєвої, Монатіка і Олега Винника на "Голосі країни" були б повернені всі.

Крім кавер-версій відомих хітів чоловіки виконують також пісні власного написання. Борис Скворцов склав твори, які стали в різному музичному супроводі звучати в Блюз барі. Зараз вони - основа авторської програми гурту.

Варто відзначити, що насолодитися музикою цього чудового гурту можна буде вже в п'ятницю, 14 травня на квартирнику. Якщо ви любите запальну і драйвову атмосферу, то цей вечір ви точно повинні провести там.