Українцям порівняли на скільки відрізняються ціни і рівень життя в Україні та Польщі.

Про це передає 24 канал посилаючись на портал Numbeo.

Так, згідно з індексом вартості життя Numbeo, жити в Польщі все ж дорожче, ніж в Україні. Але навіть не дивлячись на це українці дуже люблять їздити в сусідню країну на заробітки, а також за різними покупками.

Наприклад, ціни на продукти харчування в Польщі все ж вище, ніж у нас. Якщо в Україні куряче філе можна купити за 100 гривень, то в Польщі – за 122 гривні. Або ж 1,5 літра води у нас коштує 13 гривень, а в Польщі – понад 14 гривень.

Єдиним винятком стало молоко, яке у нас коштує 25,5 грн, а в Польщі всього 19,4 грн.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Поїсти в ресторанах Польщі вийде дорожче для гаманця, ніж в Україні. Наприклад за одне меню у відомому Mcdonald's в Україні можна заплатити 110 гривень, то в Польщі за нього доведеться віддати 147 гривень. Така ж ситуація і в ресторанах. Наприклад, вечеря на двох в Україні в середньому обійдеться в 600 гривень, коли в Польщі це буде 870 гривень.

Інфографіка, джерело: 24 канал
Інфографіка, джерело: 24 канал

Мабуть, одяг - це саме те, за чим дійсно можна їхати в Польщу. Але для цього варто добре розбиратися і в цінах на українському ринку, щоб не купити дорожче.

Транспорт у Польщі також дорожчий, ніж в Україні. Наприклад, у нас на літр бензину піде 27,67 гривень, коли в Польщі - 36 гривень. А за один квиток в громадський транспорт Польщі доведеться заплатити 25 гривень, коли в Україні за цю суму можна проїхати і три рази.

Поляки більше платять і за комунальні послуги. Так, сім'я за квартиру в 85 квадратів віддасть 5012 гривень, коли в Україні це буде - 2690 гривень.
В цілому, хоч Польща і дорожче своїми цінами в порівнянні з Україною, але не варто забувати, що і мінімалки у поляків в 4 рази вище. А це означає, що ціни на товари та послуги для них доступніші, ніж для українців.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Україні подорожчають Комуналка і продукти, як зміняться ціни вже влітку

Як повідомляє портал «Знай.иа» В Україні різко підскочить ціна на гречану крупу: досягне 50 грн за прогнозом експерта

Також «Знай.иа " писав, що Є в кожному холодильнику: в Україні подешевшає другий за важливістю продукт після хліба