У Міністерстві юстиції України прийняли рішення детально розповісти про процедуру списання боргів з рахунків боржників в режимі "онлайн". Цього разу торкнулися дуже важливого питання, стосовно того, як відбуватиметься "списання коштів", якщо на рахунку особи їх недостатньо або просто відсутні в принципі.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Міністерства юстиції України в мережі Facebook.

Банківська карта, фото: Pixabay
Банківська карта, фото: Pixabay

"Продовжуємо говорити про онлайн-арешт банківських рахунків боржників. Арешт на кошти виконавець накладає виключно на ту суму, яку особа заборгувала. Іншими ж коштами власник рахунку може вільно розпоряджатися.

А як же відбуватиметься процедура, якщо коштів на рахунку боржника недостатньо для погашення боргу чи ні взагалі?

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно з частиною другою та п'ятою статті 48 Закону, стягнення за виконавчими документами звертається в першу чергу на грошові кошти боржника в національній та іноземній валютах, інші цінності, в тому числі на кошти на рахунках боржника в банках та інших фінансових установах.

У разі відсутності у боржника коштів та інших цінностей, достатніх для задоволення вимог стягувача, стягнення невідкладно звертається також на належне боржнику інше майно, за винятком майна, на яке за законом не може бути накладено стягнення.

Звернення стягнення на майно боржника не зупиняє звернення стягнення на його кошти. Боржник має право запропонувати види майна або предмети, які необхідно реалізувати в першу чергу. Черговість стягнення на грошові кошти та інше майно боржника остаточно визначається виконавцем.", - повідомляють представники Мін'юсту.

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, потрібно встигнути до суду: у Мін'юсті розповіли, як захистити права постраждалих у ДТП.

Як повідомляв Знай.uа, арешт рахунку без попередження: У Мін'юсті розповіли, як каратимуть боржників.

Знай.uа писав, довелося заплатити: українським працівникам заборгували 217 мільйонів.