Останнім часом все частіше неплатники і боржники по аліментах за допомогою служб повертають навіть величезні суми своїм дітям. Про одну з таких історій розповіли в facebook Міністерства юстиції України.

"Постанови державних виконавців допомогли двом неповнолітнім мешканцям Ічнянського району на Чернігівщині, отримати довгоочікувані аліменти майже 200 тисяч грн заборгував чоловік на утримання двох власних дітей. Батько навмисне ігнорував рішення суду і не платив аліментів. Тому державні виконавці внесли прізвище чоловіка до Єдиного реєстру боржників, заарештували його банківські рахунки, майно і тимчасово обмежили в деяких правах. Зокрема, у праві виїзду за кордон. І саме це допомогло "поставити крапку" в питанні несплати аліментів в цій конкретній ситуації. Застосовані до боржника обмеження змусили його сплатити не тільки більше 141 тисячі гривень накопиченого роками аліментного боргу, а й 52 тисячі гривень штрафу за несвоєчасне виконання батьківського боргу. Лише після повного аліментного розрахунку чоловік зміг відправитися у справах за межі країни", - сказано в повідомленні.

У другій історії, яку розповіли в Міністерстві, боржнику по аліментах заборонили виїзд за кордон і позбавили права водити транспортним засобом. І з нього стягнули 14-річний борг по аліментах у розмірі 120 тисяч гривень і 60 тисяч гривень штрафу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Раніше ми повідомляли, у Мінсоцполітики розповіли, на яких підставах можна вимагати більше грошей.

Як повідомляв "Знай.иа", списання боргів "автоматом", в Мін'юсті назвали переваги і недоліки нової послуги.

Також "Знай.иа" писав, що українка не змогла отримати законні аліменти на двох дітей через банк.