Відомий політичний діяч, а також ведучий Єгор Фірсов опублікував новий пост, де розповів про сортування сміття, і чи займається він цим сам.

Про це стало відомо завдяки публікації в соціальній мережі Facebook.

Єгор Фірсов відповідає, що намагається сортувати сміття як вдома, так і на роботі. Не так давно він дізнався, що деякі люди, які сортують сміття, просто викидають його в бак під будинком.

Це неправильно, і так робити не варто. Якщо не вивозити відсортоване сміття в спеціальні пункти прийому вторсировини, то все йде в одну купу на звалище. У кращому випадку його заберуть бездомні.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Звалище, фото: Facebook
Звалище, фото: Facebook

Багато хто не знав цієї інформації, тому Єгор Фірсов вирішив розповісти, як саме сортувати сміття з користю. Робити це можуть всі, головне щоб було бажання.

В посилання можна знайти адреси пунктів прийому в Києві.

"Скажу, як це відбувається на практиці. Ти сортуєш, а раз на тиждень вивозиш. Іноді часу немає, і пакети відсортованого сміття лежать у тебе на балконі. Балкон перетворюється в сарай. І зовні комусь здається, що в твоїй квартирі живуть бомжі" - сказано в повідомленні.

Для того, щоб було як в Європі, потрібно зробити всього дві речі: фінансова відповідальність виробника продукції у вигляді РВВ, або ж податку на кілограм упаковки, а також в кожному регіоні потрібно побудувати сміттєпереробний завод.

Сміття / фото: Pixabay
Сміття / фото: Pixabay

Потрібно побудувати сотні заводів, але в Україні немає жодного.

У Львові та в Житомирі зараз вони будуються, але, все ж не працюють. У місті Рівне побудований, однак, закрився через нерентабельність.

"У середньому кожен українець виробляє 1 кг відходів на день. Не складно розрахувати скільки тонн сміття українці разом виробляють в день. Кілька десятків мільйонів. Заплющити очі. Представивши. Непогана купка, так? І це тільки на день. Тому наші з Вами сортування зараз це дуже круто і правильно, але системно проблеми не вирішує. Просто сортування-без заводів, не працює " - продовжує Єгор Фірсов.

Потрібен спеціальний закон, який не приймають у Верховній Раді вже десятки років. Нічого не допомагає.

Раніше повідомляли, ведмедик Умка загинув у зоопарку через недобросовісних відвідувачів: "не зміг з ним впоратися".

Як повідомляв Знай.uа, маленького цуценятка намагалися отруїти сусіди-шкуродери: не сподобався постійний гавкіт.

Знай.uа писав, на Київщині засікли хвостатого маршрутника: десять років за кермом.