З теплої і сонячної Австралії прийшли дуже тривожні новини. Місцевим фермерам не дає спокою "мишача чума". У мережі з'явилися нові кадри, на яких можна побачити цілі сімейства заражених мишей. Хвиля заражень почалася в штаті Новий Південний Уельс.

Не дивно, що місцеві фермери буквально благають уряд про знижки на пестициди, щоб можна було взяти ситуацію із зараженням під контроль.

Про це повідомляє австралійське видання 7News.

Але лихо не приходить самотнім, замість знижок фермерам запропонували семінари по боротьбі зі спалахом, оскільки вони нібито допомагають вивчити нові способи боротьби з мишами. Гризуни протягом декількох місяців шаленіли у внутрішніх районах Нового Південного Уельсу і в деяких частинах південного Квінсленду, знищуючи посіви.

Мишача чума, фото: 7news.com.au
Мишача чума, фото: 7news.com.au

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

У березні, коли в деяких частинах штату сталася повінь, миші, в свою чергу, попрямували на височину. На кадрах, зроблених бідуючими фермерами, видно, як вони тисячами прориваються крізь пасовища і будинки.

Мишача чума, фото: 7news.com.au
Мишача чума, фото: 7news.com.au

Один фермер, Метью Медден, навіть втратив трактор. Він загорівся, коли миша перекусила дріт під напругою, викликавши загоряння.

Міністр сільського господарства Австралії Адам Маршалл сказав ,що "немає грошей", які змусили б мишей зникнути.

"Припускати, що уряд не сприймає це всерйоз, або ігнорує це - відверто неправильно і образливо", - заявив міністр.

Раніше повідомляли, скажена красуня вчепилася зубами в киянку, ніхто не очікував.

Як повідомляв Знай.uа, полтавець підхопив екзотичну хворобу жахливішу за коронавірус - температура під 40 і ломка, як у наркомана.

Знай.uа писав, як правильно вигулювати домашніх тварин в період карантину.