Щоб влітку ласувати смачними стиглими черешнями, слід спершу навчитися за ними правильно доглядати. Зокрема, дуже важливим є процес прищеплювання молодого деревця.

Корисними порадами з садівництва, а також чотирма способами прищепити черешню ділиться телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город".

Як зазначають фахівці, черешню можна прищеплювати протягом усього літа і навіть ранньою осінню (у вересні). Проте, слід врахувати, щоб щеплення встигло прижитися до настання холодів.

Проте найкраще робити цю процедуру навесні, коли в підщепі спостерігається активний сокорух.

Черешня, скріншот з відео
Черешня, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чотири способи прищеплювання черешні

1. Найчастіше черешню прищеплюють на черешню. Проте, у цьому випадку слід простежити за тим, щоб підщепа була стійкою до хвороб, шкідників і перепадів температури.
2. Черешню можна прищеплювати й на вишню. Цей спосіб є одним з найпопулярніших. Адже такі щеплення добре приживаються.
3. Багато кісточкових культур прищеплюють на аличу. Черешня, зокрема. Алича є дійсно хорошим варіантом для підщепи, адже з нею відмінно зростається. Крім того, прищепа, та й пагони цього дерева набагато сильніші, ніж гілки черешні, тому зможуть витримати багатий урожай.
4. Досвідченим садівникам рекомендують, спробувати прищепити черешню на сливу. Слід врахувати, що ці дерева не дуже добре зростаються один з одним. Проте, якщо у вас все-таки вийде, то така диво-рослина точно нікого не залишить байдужим.

Догляд за черешнею, фото: Щоденник дачника / Телеграм
Догляд за черешнею, фото: Щоденник дачника / Телеграм

Черешня, скріншот з відео
Черешня, скріншот з відео

Нагадаємо, засоби від усіх хвороб огірків: овочі й бадилля будуть зеленими до самої осені. Засоби, які врятують ваш врожай

Як повідомляв портал "Знай.ua", як виростити гору часнику до сала і борщу: найпростіший, нешкідливий і дешевий спосіб. Корисні поради щодо вирощування часнику

Також "Знай.ua" писав унікальний спосіб омолодження троянд: цей дешевий і дуже ефективний засіб є в кожному домі. Як доглядати за кущами троянд