У програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт» політичний експерт Руслан Бізяєв заявив, що в Нагірному Карабасі конфлікт поки буде в замороженому стані, але варто чекати на його посилення в Сирії, оскільки вплив президента Туреччини Ердогана зараз слабне.

Аналізуючи ситуацію на Близькому Сході, Бізяєв каже про наміри ОАЕ та Саудівської Аравії взяти в Сирії частину протурецько налаштованої опозиції. «Зачепити їх на себе за допомогою фінансів і таким чином послабити вплив Туреччини в Сирії», - припускає він.

На його же думку, президент Сирії Асад не буде проти протурецької опозиції, оскільки вона буде новою, правильнішою і зможе допомогти влаштувати вибори. «Вплив Ердогана в Ідлібі впаде», - констатує експерт. З іншого боку, послаблення позицій президента Туреччини змусить його шукати нові засоби впливу на Сирію. Бізяєв зазначає, що поступово він втрачатиме й інструменти впливу на Лівію, а це важливе джерело нафти та газу.

Щодо Нагірного Карабаху та Азербайджану, то тут, стверджує експерт, конфлікт поки буде в замороженому стані. «Просто нікому не треба це міняти, а ось в Сирії ми будемо спостерігати цікаві події», - пояснює він.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадуємо, Бізяєв розповів, хто виграв від Карабаського конфлікту.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бізяєв прокоментував заяви Туреччини щодо підтримки України.