Травень є особливим місяцем для шанувальників Євробачення. Саме в цей час проводиться конкурс.

Рівно п'ять років минуло з дня, як українська співачка Джамала принесла другу для країни перемогу на пісенному конкурсі "Євробачення-2016". Пройшов він у місті Стокгольм.

Звичайно ж, ця дата не залишилася непоміченою, і співачка написала пост-спогад про конкурс в соціальній мережі Instagram.

На честь цього знаменного дня, співачка згадала цікаву деталь про конкурс: "Перед "Євробаченням" шанувальники подарували мені авторську картину зі словами: "We are proud to be your fans". Перед виїздом в Стокгольм я взяла олівець і залишила пару слів на зворотному боці картини" - пише Джамала.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Вона потім про неї і зовсім забула, і ось, нещодавно виявила вдома, де була написана фраза: "Євробачення. Перемога. Перше місце". Вона вірить, що саме шанувальники дали їй перемогти.

"Україна - ми разом" - підсумувала співачка.

Почався шлях Джамали з Національного відбору, де вона боролася за право представляти країну разом з такими артистами як: The Hardkiss, Brunettes Shoot Blondes, Неангелі, Pur:Pur і SunSay.

На відборі вона виконала дуже особисту пісню "1944", в якій історія її власної сім'ї, а також всього кримсько-татарського народу, який Сталін депортував з півострова в кінці Другої світової війни.

Однак, багато хто, зокрема з боку країни-агресора, почав відзначати політичний підтекст у пісні, мовляв це тиск на жалість після незаконної анексії Кримського півострова Російською Федерацією в 2014 році.

Були подані навіть скарги, але, нічого у них не вийшло, і Джамала все ж вирушила на конкурс в Стокгольм.

Букмекери відразу примітили талант Джамали, і зробили її одним з лідерів конкурсу, що давало якісь переваги. В результаті-перемога. Момент оголошення результатів став одним з найбільш хвилюючих в житті кожного українця, так як це була не просто можливість перемогти, а й обійти найближчого конкурента з країни-агресора - Сергія Лазарєва. Саме вони удвох билися за цю перемогу.

Багато хто досі не можуть змиритися з цією перемогою, і вважають результати сфальсифікованими.

Того року на конкурсі ввели нові правила підрахунку голосів. Окремо оголошували бали від професійного журі та від глядачів. Саме це і не влаштувало частину росіян.

За підсумками голосування глядачів Росія отримала найбільше - 361 бал. Другою була Україна - 323 бали, а Австралія - тільки четверта зі 190 балами.

У 2019 році Сергій Лазарєв знову відправився на конкурс за бажаною перемогою, але, знову зайняв лише третє місце.

Наступні роки Україна не дуже себе добре показували на конкурсі - 24 і 17 місця в 2017 і 2018 році, відповідно.

У 2019 році конкурс довелося пропустити через скандал з Maruv, а в 2020 гурт Go_A, який перемiг в Національному відборі, не потрапив на конкурс через епідемію коронавірусу.

У 2021 році вони все ж дісталися до Роттердама, і навіть провели вже перші репетиції. Після них Україна різко злетіла у букмекер, і тепер входить в топ-10.

Нагадаємо, заміну солістки go_a напередодні "Євробачення" оцінили в мережі: "вивчила російську за 2 години". Вокалістка з Нідерландів вивчила текст пісні українською мовою

Як повідомляв портал " Знай.ua", Go_A перед "Євробаченням 2021" заспівали солдатам народні пісні для підняття духу: "Найкраще для них". Катерина Павленко дала інтерв'ю

Також "Знай.ua" писав, Нідерланди зустріли Go_A на "Євробаченні" з шиком: особистий автобус, подарунки та просторі номери. Музиканти показали, як пройшла їхня поїздка