Ростиславу Силівакіну зі Львівщини всього 26 років, проте минулого року він став командиром цілого механізованого батальйону 93-ї ОМБр бригади "Холодний Яр".

14 травня молодий комбат "Холодного Яру" з прозивним "Кріт" дав більше інтерв'ю "Новинарні", в якому розповів, як завоювати авторитет у старших підлеглих і виховати хороших сержантів; як і де його рота завдала противнику серйозні втрати; чому він вважає себе негідним отриманого ордена Богдана Хмельницького; навіщо він змінив позицію "Орла" під Авдіївкою, а також надав покрокову інструкцію, як "покращувати тактичне положення" відразу на півтора кілометри, щоб ворог не побачив.

Ростислав Силівакін, фото Новинарня
Ростислав Силівакін, фото Новинарня

В публікації 93-й ОМБр бригади "Холодний Яр" у Facebook вказується, що "Кріт" з когорти тих молодих командирів, які переживали перші роки війни у львівській "сухопутці", рвалися на фронт, нещодавно прийшли у війська, вже мають достатній бойовий досвід – і є новою основою Збройних сил України.

Зараз Ростислав і його батальйон знову на передовій, зайшли на нову ротацію в Донецьку область. Відомо, що командир одружений, його доньці всього півтора роки. Коли бригада в ППД на Дніпропетровщині, молодий комбат перевозить сім'ю зі Львова в Гвардійське, де знімає квартиру.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, десантники ЗСУ показали повну готовність на Донбасі: ворогові не позаздриш.

Як повідомляв портал Знай.uа, бійці ЗСУ навчили школярів тому, що може врятувати їхнє життя: це має знати кожен.

Також портал Знай.uа писав, як сміливець вступив до лав ЗСУ просто з заводу і став кошмаром для окупантів: "Бояться вороги".