Ізраїльські війська знищили в секторі Газа офіс глави Служби безпеки угруповання ХАМАС.

Про це пише прес-служба ізраїльської армії оборони в Twitter.

Відомо, що вже кілька днів в Ізраїлі тривають масштабні обстріли через конфлікт з угрупованням ХАМАС. Збройні сили Ізраїлю хоч і намагаються відвести ракети противника від житлових кварталів, проте деякі все одно приносять масові руйнування і людські жертви.

У ніч на 15 травня в районі сектора Газа продовжилися обстріли. З цього приводу в ізраїльській армії оборони повідомили, що авіаударом був зруйнований офіс глави Служби безпеки ХАМАС Тауфіка Абу Наїма. Ізраїльська сторона стверджує, що з даної будівлі вироблялося управління військовою інфраструктурою руху противника.

Пост в Twitter / скріншот
Пост в Twitter / скріншот

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

У той же час не уточнюється, чи постраждав сам Абу Наїм в результаті обстрілу і чи знаходився він в будівлі в той час. Згідно із заявою офіційного спікера ХАМАС Фаузі Бархума, Тауфік Абу Наїм пішов у відставку ще 2 місяці тому.

Голова Служби безпеки ХАМАС Тауфік Абу Наїм / скріншот з відео
Голова Служби безпеки ХАМАС Тауфік Абу Наїм / скріншот з відео

Армія Ізраїлю підкреслила, що завдала удару у відповідь на запуск більше двох тисяч ракет з Палестини. За даними ЦАХАЛ, їх масована атака вразила офіс військової розвідки ХАМАС, кілька ракетно-пускових установок і дві групи бойовиків. З понеділка, 10 травня, Ізраїль ліквідував вже як мінімум 20 керівників ХАМАС.

Нагадаємо, що більше сотні ракет випустили по Ізраїлю, Українка в Тель-Авіві показала бомбосховище.

Як повідомляв портал Знай.uа, український Boeing не зміг сісти в Тель-Авіві через обстріли: тривають авіаудари.

Також Знай.uа писав, що в українців забрали спеціальні дозволи і заборонили в'їжджати до Ізраїлю.