У неділю, 16 травня, по всій Україні очікується тепла і місцями дощова погода.

Про це розповіла українська синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Так, дощі пройдуть на Заході і в Житомирській області. У другій половині дня мокра погода застане південь країни, а ввечері дощ дійде і до Харкова.

Дощі варто очікувати в парі з грозами.

Суха смуга буде на Київщині та на південному-заході (частина Черкаської та Кіровоградської областей) у бік Одеської області.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Температура повітря +20+25 градусів. Але епіцентр тепла буде в східній частині України. Так на Луганщині та Донеччині варто очікувати до 25-29 градусів тепла.

У Києві, 16 травня, день пройде без опадів, буде сонячна і тепла погода. Очікувати похолодання і дощів у столиці варто вже з понеділка.

Народний прогноз погоди

У цей день вшановується пам'ять мучеників Тимофія і Маври. У народі святу називали "Мавра - Зелені Щи", оскільки у цей час із молодої кропиви і щавлю варили пусті щи. Ще її називали "Маврою-Молочницею", так як у корів збільшувався удій. "Коли на Мавру цвіте черемха - зажди холод живе". Наші пращури вважали, що цвіт черемхи холод приносить.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Погода 15 травня в Україні проллє дощі в деяких областях, але спека не піде. У суботу, 15 травня, майже по всій Україні очікується тепла, але хмарна погода.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Синоптики спрогнозували, якою буде погода на перший місяць літа. Стало відомо про те, якою буде погода в Україні в перший місяць літа. Чи підуть в червні дощі, або парасолька стане кращим другом ще надовго.

Також «Знай.иа " писав, що Перевіряти кліщів і взяти парасольки: якою погодою здивують українців майбутні вихідні. Чи можна ховати теплий одяг в шафки, або краще почекати