З 1 липня в Україні підвищать пенсійні виплати населенню.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі програми "Сьогодні ввечері" на телеканалі "Україна 24".

За її словами, вже з 1 липня щомісячна доплата до пенсій складе 100 гривень. Ця доплата покладена тим, хто не потрапив під ідексацію в 2019-2020 роках.

Як заявила Лазебна, що коли в березні проводилася ідексація для 8 мільйонів українців, вона знала, що ще залишилися 500 тисяч людей, які під неї не потрапили. І тепер для цієї категорії громадян також визначили щомісячні доплати.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео
Пенсіонери, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"З 1 липня на 100 грн, тобто ми даємо щомісячну доплату до пенсій тим людям, які не підпадали під індексацію в 2019-2020 роках. Так прописано в законодавстві, реформа 2017 року. Ми знаємо цю категорію людей, і коли ми робили індексацію з березня для 8 млн осіб, я знала, що ще є півмільйона ось таких людей, ми для них також визначили з 1 липня щомісячну доплату по 100 грн",- розповіла міністр Мінсоцполітики.

Марина Лазебна - фото 24 канал
Марина Лазебна - фото 24 канал

Також Лазебна зазначила, що в курсі проблем людей з інвалідністю та чорнобильців.

Так, для інвалідів I групи також піднімуть пенсію. При цьому в минулому році був внесений законопроект, де ліквідаторам ЧАЕС з інвалідністю пропонують підвищити на 40% пенсії.

"Минулого року ми внесли в Раду законопроект, де пропонуємо на 40% підвищити пенсії ліквідаторам на ЧАЕС з інвалідністю. Крім того, вчора я підписала в уряд законопроект про підвищення мінімальних пенсійних виплат для чорнобильців, вони збільшуються в два рази", - заявила Лазебна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Пенсії можуть скоротити до 50%: що потрібно знати, щоб не залишитися без частини виплат

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українцям дали 5 місяців на отримання субсидії: інструкція з оформлення

Також «Знай.иа " писав, що В Україні до мінімальної зарплати зрівняють всі штрафи, пенсії, стипендії та соціальні пільги: Лазебна представила план