Стало відомо про те, що з Індії продовжують приходити шокуючі новини, які пов'язані з пандемією коронавірусної інфекції. Десятки трупів пливли по священній річці Ганг.

Як виявилося, в деяких районах сільської місцевості в штаті Уттар-Прадеш, які ще й густонаселені, недостатньо коштів. Вони не можуть закупити дрова на кремацію, але при цьому у всіх є страх заразитися коронавірусною хворобою.

Про це пише Reuters з посиланням на повідомлення уряду країни.

Тіла загиблих в Індії, фото: REUTERS / Danish Siddiqui
Тіла загиблих в Індії, фото: REUTERS / Danish Siddiqui

Саме тому, тіла рідних люди змушені скидати в найближчі річки.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ситуація набула надзвичайного характеру, і довелося втрутитися прем'єр-міністру країни Моді. Він зобов'язався виплатити кожній нужденній родині по п'ять тисяч рупій - приблизно 1900 гривень. Цих грошей повинно буде вистачити на кремацію близьких.

Після того як вибухнув скандал, місцева влада вирішила організувати патруль по річці. За словами представника штату Уттар-Прадеш, вони періодично виловлюють по 10-20 тел.

Нагадаємо, що кілька місяців тому ситуація з коронавірусом в Індії почала набирати трагічних обертів. Всього за місяць там було виявлено більше 10 мільйонів заражених, і тепер їх загальне число становить практично 25 мільйонів.

При цьому, там одна з найбільших смертностей - 270 тисяч за весь час.

Всього в світі за весь час було зафіксовано більше 163 мільйонів випадків, і 141 мільйону вже вдалося вилікуватися. Зараз практично в кожній країні почалася вакцинація, яка повинна ліквідувати захворювання повністю, або ж, запобігти його стрімко поширення.

Раніше ми повідомляли, фізрозчин замість Pfizer отримали 140 осіб: помилку визнали в центрі вакцинації.

Як повідомляв "Знай.ua", Covid-паспорти та обмеження для нещеплених – нардепи розповіли чого чекати українцям.

Також "Знай.uа" писав, що противник вакцинації Микита Михалков зробив щеплення від Covid-19.