Українцям розповіли про перелік невідомих зобов'язань "Укрзалізниці" перед пасажирами.

Про це повідомляє порал "Юридична газета".

Так, проїзний документ (навіть в електронному вигляді), є страховкою пасажира на підставі якого він може розраховувати на отримання страхової суми в разі нещасного випадку.

Всі ліки з аптечки вагона, а також кип'ячена вода надається пасажирам безкоштовно.

Використання розеток у вагонах поїзда безкоштовне в будь-який час, незалежно від того, стоїть або їде поїзд. Якщо у вагоні немає розеток, то пасажир має право скористатися ними у вагоні вищого класу.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Укрзалізниця, фото: Facebook
Укрзалізниця, фото: Facebook

Температура повітря у вагоні повинна бути комфортною для поїздки. Якщо у вашому вагоні занадто жарко або навпаки холодно - викликайте начальника поїзда і вимагайте дотримання правових норм перевезення пасажирів. Якщо раптом температура не відповідає созонно-нормативній, то вам можуть безкоштовно надати місце в іншому вагоні, навіть з класом вище.

Комплект постільної білизни повинен бути в опломбованому або прошититому, із закладкою спеціального ярлика, конверті. Тому надірваний або пошкоджений пакет з білизною ви маєте повне право замінити на герметичий, а погано випране - на чисте. Якщо раптом всі комплекти погані, вам повинні принести нормальний зі спального вагона.

Укрзалізниця, фото з вільних джеоел
Укрзалізниця, фото з вільних джеоел

Наявність мила і туалетного паперу в туалетах вагонів є обов'язкова.

На вокзалі всі пасажири з квитками мають право безперешкодного і безкоштовного проходу в зали очікування, операційний зал і використання підземних і надземних переходів.

При наявності квитка (в тому числі електронного) пасажири мають право безкоштовно користуватися туалетами на всіх вокзалах по шляху прямування поїзда.

Платні туалети і платні зали очікування підвищеного комфорту або з додатковими послугами на вокзалах можуть відкриватися тільки при наявності безкоштовних.

Вокзал, фото з відкритих джерел
Вокзал, фото з відкритих джерел

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харків'яни потрапили під "обстріл" крижаних крапель в поїзді: Привіт, " Укрзалізниця"

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Халк" влаштував погром у вагоні Укрзалізниці: розбитий стіл, вікно, всюди сміття і брудна постіль

Також «Знай.иа " писав, що "Укрзалізниця" влипла в скандал з чергами на електричку: "Кам'яний вік якийсь!"