Днями розпочнеться збір підписів

100 тисяч доз вакцин від Литви, офіційний візит делегації Латвійської Республіки та відставка трьох нині діючих в Україні міністрів – сьогоднішній день у Верховній Раді був сповнений гучними подіями. Втім, голова партії "Слуга Народу" поповнив цей перелік новиною про винесення до сесійної зали ще низки важливих законопроектів. Мова йде про фінансову допомогу від міжнародних партнерів і введення позбавлення волі за недостовірне декларування. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

МВФ, скріншот: YouTube
МВФ, скріншот: YouTube

Пакет термінових законів: макрофін і обмеження волі

Новину про можливе додаткове позачергове пленарне засідання Верховної Ради на цьому тижні Олександр Корнієнко повідомив в ході брифінгу, що відбувся 17 травня в будівлі Парламенту.

Стосуватися воно буде низки законів, які необхідно терміново приймати.

"В першу чергу, вони пов'язані з пакетами міжнародної допомоги – так званий макрофін і транш МВФ. Це – закони, які ми маємо приймати включно до 5-6 червня, коли у нас наступний пленарний тиждень закінчується. Ми завтра будемо просити в Апараті Верховної Ради підписні листи – щоб Голова Верховної Ради нам їх видав", - зазначає голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Слуга Народу" - фото з Фейсбук (О.Корнієнко)
"Слуга Народу" - фото з Фейсбук (О.Корнієнко)

Як відзначив спікер, приблизно до цього терміну ми маємо виконати ті домашні завдання, які в нас є – для того, щоб просуватися у підтримці з боку міжнародних партнерів.

"Це пакет законопроектів про ВРП/ВКСС (№ 3711-д, № 5068, № 5069), в яких йдеться про збільшення відповідальності за недостовірне декларування до позбавлення волі, а не обмеження, як зараз ми компромісно прийняли в грудні. Це – нова редакція закону про НАБУ № 5459 і пакет, який стосується деяких фінансових та економічних питань", - повідомив в ході виступу Олександр Корнієнко.

Слуга Народу - фото з сайту СН
Слуга Народу - фото з сайту СН

А відбутися засідання може у четвер, 20 травня.

Обговорення цих питань відбудеться сьогодні ввечері на засіданні фракції "Слуга Народу" – початок запланований на 18:15 17 травня.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua повідомляв, що українці обурені новим трудовим кодексом: 1 вихідний і урізання прав.