Просто з Донбасу українські захисники бригади "Холодний Яр" повідали історію молодого хлопця, який усвідомлено вибрав шлях військового лікаря.

Єгор Пісковий - лікар-ординатор евакуаційного відділення медичної роти 93 бригади Холодний Яр. Енергійний, щирий, з відкритою посмішкою і бажанням допомагати своїй країні.

Про це стало відомо завдяки публікації ОМБ "Холодний Яр" в мережі Facebook.

Бригада "Холодний Яр", фото: Facebook
Бригада "Холодний Яр", фото: Facebook

"Як ти став лікарем? І чому обрав саме 93 бригаду?

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У бригаді я з 2020 року. Раніше працював у цивільній медицині. Вибрав саме 93-ю, тому що багато чув про неї: Вона бойова, має хорошу репутацію. До того, як підписати контракт з бригадою, я дуже уважно стежив за всіма подіями в нашій країні. Моя особиста відповідальність мотивувала служити, хоча як лікар я міг вибрати інший шлях. Це мій обов'язок, як звичайного нормального українського чоловіка.

Вибрав професію лікаря, як то кажуть, з народження, тому що сам з сім'ї лікарів. Коли сказав батькам, що хочу лікувати, вони були трохи розчаровані. Особливо, коли дізналися, що я хочу стати військовим медиком. Тому що в нашій країні медицина - це низькооплачувана професія, а працювати нелегко. Але я працюю за покликом душі.

Що для тебе є основною мотивацією в роботі?

Особисто для мене нагородою добре ставлення пацієнтів, їх вдячність. Коли мене слухають, виконують мої рекомендації, покращують стан свого здоров'я. Ось це і є вища нагорода. Коли відчуваєш, що потрібен. Що моя праця, мої зусилля, турбота про пацієнтів має результати.

Що найбільше запам'яталося в роботі?

Коли я був ще студентом, працював медбратом у лікарні Мечникова. Стався вибух житлового будинку через витік газу. Тоді ми працювали і чергували цілодобово, не виходячи з реанімації, операційної. Всі, хто міг, брали участь. Це було важко фізично. Але сильну втому я відчув це тільки через кілька робочих днів поспіль. У момент, коли ми чергували, вона не відчувалася. Саме тоді я зрозумів, що в критичній ситуації готовий працювати на межі. Тоді ми всі - головний лікар, санітарки, водії - працювали як один механізм.", - пишуть про побратима в бригаді "Холодний Яр".

Бригада "Холодний Яр", фото: Facebook
Бригада "Холодний Яр", фото: Facebook

Також варто нагадати нашим читачам, що бойові дії також, на думку психологів, б'ють по свідомості і, як нам звичніше говорити - духу. Саме після зміцнілого тіла і духу захисники України почувають себе краще. Для підняття настрою, для хороших спогадів і для зміцнення бойового духу всіх українських воїнів ми знайшли потужне відео.

Публікація бригади" Холодний Яр", скріншот: Facebook
Публікація бригади" Холодний Яр", скріншот: Facebook

Публікація бригади "Холодний Яр", скріншот: Facebook
Публікація бригади "Холодний Яр", скріншот: Facebook

Публікація бригади "Холодний Яр", скріншот: Facebook
Публікація бригади "Холодний Яр", скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, у Києві в госпіталі зупинилося серце хороброї снайперки-захищала Україну, незважаючи на рак.

Як повідомляв Знай.uа, відважний командир "Кріт" поділився досвідом на передовій: "Молоді - основа ЗСУ".

Знай.uа писав, "З чортом за пазухою": українські захисники показали епічні кадри з "передка" , у ворога немає шансів.