Популярна українська співачка і переможниця "Євробачення 2016" Джамала часто радує публіку яскравими публікаціями в своєму Instagram.

Нещодавно знаменитість до Дня пам'яті жертв депортації та геноциду кримськотатарського народу 18 травня зважилася розповісти болісну історію їхньої родини, адже батько зірки - кримський татарин, а мати - вірменка.

Так, артистка згадала розповіді прабабусі, як її 18 травня 1944 року з самого ранку з п'ятьма маленькими дітьми посадили в товарні вагони і відправили поїздом в Середню Азію, поки прадід був на війні.

Через жахливі умови молодша донька прабабусі загинула ще в 2-тижневій дорозі, проте радянські солдати не дозволили поховати дівчинку, просто забравши її. Виконавиця зазначила, що знаючи свою історію - ми знаємо себе.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"18 травня 1944. Це дуже особиста історія. Це трагедія моєї родини.

Моя прабабуся часто згадувала той жахливий день. Зранку її з п'ятьма маленьким дітьми на руках посадили в товарні вагони та відправили потягом до Середньої Азії. Тоді мій прадідусь був на війні. Їхали в жахливих умовах майже два тижні. Найменша донечка, на жаль, померла в дорозі. Дівчинку навіть не дали поховати. Радянські солдати просто забрали її.

Зараз я мама. Коли я тримаю на руках маленького Селіма, я все більше розумію свою прабабусю та усвідомлюю весь жах того дня. Ця історія залишила глибокий слід на моєму житті та творчості. Її я буду пам’ятати завжди та розкажу своїм дітям.

Коли ми знаємо свою історію, ми знаємо себе.
Пам‘ятаємо."