Чи можна пити алкоголь без шкоди для здоров'я? Якщо так, тоді який обсяг спиртних напоїв прийнято вважати безпечним? Вчені з різних країн мають різні відповіді.

Так, у Великобританії нормою алкоголю для дорослих називають 25 мл спирту на день, а тижневою нормою – приблизно 140-150 мл. Це близько 7-8 банок пива або 7 чарок горілки.

У різних країнах можуть встановлювати різні норми окремо для чоловіків і жінок. В середньому в світі "нормальним" для чоловіків вважається вживання 20 мл спирту вна день (трохи більше одного келиха вина), а для жінок – вдвічі менше.

У той же час ніхто точно не знає, скільки алкоголю можна вживати безпечно для здоров'я і чи можна це робити взагалі. Таку невизначеність можна пояснити складністю досліджень.

алкоголь, фото Pxhere
алкоголь, фото Pxhere

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Вчені не в змозі змусити навіть обмежену кількість людей протягом життя не вживати алкоголь взагалі, пити щодня скільки завгодно, або ж строго лише один келих на день.

Тому висновки вчених про вплив спиртних напоїв на здоров'я – це лише приблизне уявлення про "можливості" алкоголю. Американські дослідники з'ясували, що люди, які не п'ють зовсім, вмирають раніше тих, хто п'є помірно. Чи означає це, що непитущим потрібно починати пити? Спірне питання.

Нагадаємо, непитущі ризикують рано померти: відкриття вчених перевернуло стереотипи.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені винайшли девайс, який допомагає трізвіти втричі швидше: повторити можна навіть вдома.

Також портал Знай.uа писав, як визначити свій характер за групою крові.