У мережі поділилися унікальним рецептом домашнього шампанського. Приготувати його можна з листя чорної смородини, що надає неймовірний смак.

Чорна смородина славиться не тільки тим, що володіє величезною кількістю корисних речовин, але і вітамінами. При цьому, мало хто знає про те, що все це є і в листі чорної смородини

Домашнє шампанське, фото: вільне джерело
Домашнє шампанське, фото: вільне джерело

З них можна готувати не тільки чай, але і ігристе шампанське. Сусіди будуть благати поділитися рецептом.

Технологія приготування, до слова, досить проста. Потрібно взяти 200 грамів листя чорної смородини, після чого ретельно їх промити під холодною водою.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Виконавши ці прості дії, потрібно дрібно нарізати листя ножем, і заповнити ними трилітрову банку. Кип'ятимо два з половиною літра води, і додаємо в банку.

Шампанське, фото: скріншот з відео
Шампанське, фото: скріншот з відео

Весь вміст має настоятися, приблизно 12 годин. За цей час вода не тільки встигає охолонути, але і прийняти в себе всі корисні речовини, які там містяться.

Далі рідина потрібно кудись перелити, а самі листя викинути. У майже готовий напій додайте цукор і лимонну кислоту (можна замінити лимонним соком).

В самому кінці додаємо половину чайної ложки сухих дріжджів, і ретельно перемішуємо.

Банку з напоєм ставимо в тепле місце і чекаємо, поки Домашнє шампанське настоїться. Виходить неймовірно смачно, а головне корисніше магазинного. Тут ви точно знаєте, що самі його приготували, і що додавали.

Нагадавши, непитущі ризикують рано померти: відкриття вчених перевернуло стереотипи.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені винайшли девайс, який допомагає трезветь в 3 рази швидше: повторити можна навіть вдома.

Також портал Знай.uа писав, як визначити свій характер по групі крові.