У підручнику для 10 класу з української мови школярі знайшли посилання на сайт з порнографією.

Про це стало відомо з соціальних мереж.

Повідомляється, що нещодавно підручник з української мови авторства Олександра Авраменка потрапив у скандал. На одній зі сторінок книги учні виявили посилання, переходячи по якій відкривається порносайт.

Сторінка підручника / скріншот з відео
Сторінка підручника / скріншот з відео

Порносайт / скріншот
Порносайт / скріншот

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Дане посилання розмістили в розділі, де школярам розповідають про те, чи потрібна в навчальних закладах Шкільна форма. Переходячи за посиланням, відривається сайт з контентом 18+, що є як в паперовому варіанті підручника, так і в електронному.

Сторінка підручника / скріншот
Сторінка підручника / скріншот

Автор підручника Олександр Авраменко таким випадком засмучений. Він знає, що є така проблема в його книзі і вже звернувся в кіберполіцію.

"Це взагалі було посилання на адміністрацію міста Новомиргород Кіровоградської області, але як нам сказали, це робота хакерів. Ми вже отримували дзвінки за цим посиланням і відреагували на це. Ми поскаржилися в кіберполіцію", - розповіла помічниця мовознавця Оксана Авраменко в коментарі для ТСН.

На даний момент, щоб потрапити на сайт Адміністрації Новомиргорода, необхідно ввести дещо інше посилання – rada-novomirgorod.gov.ua.

Нагадаємо, що у шкільні підручники українців пробрався "русский мир": "в гості до сусідів...".

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям пояснили, чому дистанціонка руйнує систему освіти:"катастрофічно не вистачає".

Також Знай.uа писав, що у Києві звільнений вчитель поскаржився на кричущу несправедливість: "батько учня - мажор".